Deel dit artikel
-

Nederlandse Uitgeversverbond neemt nieuwe leesclub Tom Kabinet onder de loep

De Nederlandse Uitgeversverbond (NUV) gaat het nieuwe initiatief van e-bookwebwinkel Tom Kabinet onder de loep nemen. Donderdag startte het Nederlandse bedrijf met Toms Leesclub. Leden kunnen gelezen e-books doneren aan de clubcollectie.

Tom Kabinet moest van de rechter de verkoop van tweedehands e-books staken nadat het Nederlandse Uitgeversverbond (NUV) had geconstateerd dat illegale exemplaren werden aangeboden. De verkoop was wel toegestaan, maar Tom Kabinet moest toezien op de verspreiding van illegale boeken. De brancheorganisatie laat onderzoeken of het delen van e-books in clubverband is toegestaan.

Tom Kabinet verwacht met de Tom Leesclub op korte termijn tienduizenden leden aangesloten te hebben. Voor het einde van dit jaar wil Tom Kabinet ook uitbreiden naar andere Europese landen.

Tom Kabinet stapte onlangs naar de Autoriteit Consument en Markt (ACM) wegens een ‘collectieve boycot’ door de drie grootste uitgeefconcerns VBK, Lannoo/Meulenhoff en WPG. Deze uitgevers weigeren Tom Kabinet nieuwe e-books te verkopen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond