Deel dit artikel
-

Nederlandse zakelijke YouTube-kloon verkocht

Global E-trading, een bouwer van zakelijk georiënteerde specialistische portaalsites, koopt videplatform Tv4b.com.

Voor een niet bekend gemaakt bedrag neemt Global E-trading, kortweg Get, de YouTube-kloon over. Dat maakte oprichter Edo van Santen gisteren bekend tijdens Emerce e.day in Rotterdam.

Een van de portalen van Get is eFreshPortal.com.

Tv4b.com boekte naar eigen zeggen enkele duizenden euro’s omzet per maand. De oprichter treedt in dienst bij Get.

De ondernemer begon zijn videosite in april 2007. Lang duurde de zelfstandigheid van de site niet. De nieuwe eigenaar wil het videoplatform inzetten om bedrijven zichzelf te laten presenteren, of hun producten en diensten. Daarvoor betalen ze 25 euro per maand of 200 euro per jaar.

Van Santen legt in onderstaande video de toedracht tot de overname uit:

Deel dit bericht

24 Reacties

richard

Gefeliciteerd Edo, knap gedaan!RichardRespectance

Bart Zuidgeest

Gefeliciteerd Edo! Blijkbaar een goede pitch geweest :-) Bart Zuidgeest

Maurice

Leuk dat het interview op You-Tube staat … :s

Lauryan

Is het dan niet raar om 'n filmpje vanaf YouTube te posten ipv de eigen video site?

stef

Edo, gefeliciteerd! 🙂

tv4bklant

Edo, proficiat. Video neemt een vlucht. Ook in Nederland. Iedereen, helaas doe jij er dus ook nog aan mee 🙂 , staart naar Youtube. intussen heeft vrijwel niemand door dat er in Nederland enorme succesformules rondom video aan het onstaan zijn. Tv4b.com is daar dus een mooi voorbeeld van. Ander voorbeeld is 123video.nl. Deze site heeft een giga bereik opgebouwd het laatste jaar. Staan qua ranking in Alexa nu al waar Hyves in januarie van dit jaar nog stond. Ben benieuwd wanneer het navelstaren van de diverse media naar Youtube ophoudt en er meer overnames gaan gebeuren op dit gebied. Kwestie van tijd denk ik.

Marco

Emerce: graag meer zulke video interviews! Openhartig, geen opgeklopt geblaat, maar gewoon de man van het plan die er een succesje van maakt.  Maar gebruik dan geen YouTube voor de filmpjes want dat is iets voor consumenten en komt niet profi over. Neem een voorbeeld aan, ehhhh TV4B, jullie hebben tenslotte dezelfde streaming partner? Edo, van harte gefeliciteerd. Ik kom veel mensen tegen met youtube-kloon plannen, en ze bakken er niets van. Omdat hun plan niet origineel is. Omdat ze zich op techniek focussen. Omdat ze denken mee te kunnen liften op een hype. Omdat ze geen idee hebben waar ze het over hebben. En eigenwijs zijn en denken dat ze alles zelf kunnen. TV4B zag een markt tussen professionele B2B mediahosting en YouTube en dook daar in. Zocht professionele partners bij elkaar in plaats van zelf het wiel uit te vinden of er tegen te gaan concurreren. Stroopte de mouwen op in plaats van powerpoint sheets vol marketeerspeak rond te strooien.  Ik denk dat er op dit moment tientallen stropdassen stikjaloers op je zijn en nog steeds niet begrijpen waarom het jou wel, en hen niet is gelukt: Passie voor het vak, kennis van de markt en een rationele aanpak!

Get-Henri

Goed hoor! Ik denk dat ik ook meer aan video ga doen.

ontmaskeraar

waarom krijg ik het gevoel dat mijnheer Edo van Santen een charlatan is? Maandag bellen met een schimmig antilliaans bedrijf (Get NV) en woensdag is de onderneming verkocht… met een paar duizend euro per maand aan omzet. De koper was het duidelijk niet om de omzet te doen, de techniek dan misschien? Kan me niet voorstellen: dat blijkt een white label oplossing te zijn. De heer Van Santen is volgens eigen zeggen participant in vele ondernemingen en heeft diverse succesvolle exits achter de rug,althans volgens zijn Sprout blog. Waarom zegt de kvk over Edo van Santen iets anders? Vreemd allemaal.

Mike

@Ontmaskeraar Ik krijg het gevoel dat je weleens een juridisch probleem voor jezelf uitlokt met al jouw insinuaties… - Omdat GET NV Antilliaanse roots heeft, is het bedrijf opeens schimmig??- Omdat Edo van Santen op een eerlijke manier vooruit wil, is hij daarom een charlatan??- Dat een goede ondernemer weleens struikelt, kan je daarom per definitie niet succesvol zijn?? Edo proficiat !!Je bent het Grote voorbeeld hoe het moet..Jouw gastcollege in A'dam zegt genoeg over jouw kwaliteiten als ondernemer ! Je vergat echter de studenten erbij te vertellen dat succes, jaloezie en vijandschap met zich meebrengt en dat zij zich mentaal tegen moeten wapenen. Ga zo door Edo !

Maskeraar

@Ontmaskeraar: je riekt een beetje naar het voorbeeld van Marco's beschrijving, haha. Beter een goede dienst bouwen op een white label van een bewezen partij, dan zelf iets in elkaar prutsen en er nooit wat van bakken, toch? 

Edo van Santen

ontmaskeraar, je moet je huiswerk beter doen.  als je bij de kvk info terug kunt vinden dat ik n van mijn bedrijven ooit zlef heb geliquideerd, klopt dat. de enige die daar echter geld aan heeft verloren ben ik zelf, alle schulden waren netjes betaald. ik noem dat leergeld. het mooie is, dat ik daar heel open over ben en in meerdere weblogs over heb geschreven. dat spel heet "ondernemen", en ondernemen is leuk. have a nice day!

Peter Koning

Edo goede handel gedaan en mooie reactie,s

Silvia Pam

op TV4B worden intussen geen nieuwe video;s meer geplaatst, lijkt het. Wel zie ik dat Edo nu een ander tv-format heeft: Talk&Do.TV, op http://www.talkedo.tv Echt de moeite waard, hij maakt mooie producties.

Marco van de Kamp

Ik vind het super dat edo verder is gegaan met Talk&do. Kijk maar eens op zijn nieuwe site, zitten erg leuke filmpjes tussen. http://www.talkedo.tv/

Marielle Ronald

Ik kijk met genoegen naar Talk&Do.TV. Vooral de stunt van Len en Omar in het vliegtuig met Richard Branson was super, te zien op http://www.talkedo.tv/ . Wordt Edo nu ook gewoon journalist, vlogger of producent?

Edo van Santen

dank voor de mooie recente reacties! doet me plezier dit te lezen. TV4B was een mooie opzet en intussen op basis van de opgedane ervaringen lekker verder gegaan. mijn video's zijn op twee sites te zien, uiteraard Talk&Do.TV, http://www.talkedo.tv en Edo van Santen.nl, http://www.edovansanten.nl en uiteraard de vele embedded video's op andere sites.

tv4b

de koper van al dit moois, GET NV en GET Holding NV, is in december 2009 kopje onder gegaan. Ik verwijs naar het artikel en vooral de reacties hierop. zie: http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=3001552  lezenswaardig!

Skrott

Helaas heb ik ook het gevoel dat Edo een charlatan is.Mooi duur kantoor, maar de rest van het kantoor staat leeg.Dure partner., die mooi good cop, bad cop meespeelt.Duur horloge maar toch de gemakkelijke jongen uithangen.Doen alsof het een specialist is die jonge ondernemers wil helpen maar ondertussen je een veel te dure cursus aansmeert.Geen cursus, geen hulp.En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Skrott

Owwja., nog 1 ding…Inschatten van "partners" is niet echt zijn sterkste ding…Je smeert iemand geen cursus aan die al 15 jaar ondernemer is.., dan snap je niet dat dat flutcursusje het doel voorbij is en een belediging voor de ondernemer.

Edo van Santen

ach….

Skrott

Grappig is ook dat hij er altijd als de kippen bij is om een "tegen"reactie te plaatsen….heb je daar wel allemaal tijd voor dan ? als succesvol zakenman ? Het is toch totaal niet van belang wat men over je schrijft.Thans., iedere reclame is een goede reclame., men neemt de moeite over je te schrijven en dat zou afdoende moeten zijn.Maar het lijkt wel alsof je koste wat het kost iets hoog te houden hebt..

fred higherlevel

Edo van Santen vertelt in deze video hoe het echt is gedaan: http://www.talkedo.tv/confessions Stoer en eerlijk verhaal. Complimenten.

Edo van Santen

Fred, de link is niet werkend, hier de correcte link naar de video:
http://www.talkedo.tv/index.php?videoid=confess

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond