Deel dit artikel
-

Neil Young lanceert analoge muziekspeler Pono

Pono, het muziekbedrijf van Neil Young, lanceert op het congres Dreamforce van Salesforce in San Francisco zijn langverwachte muziekspeler. Die zal begin volgend jaar dan toch eindelijk verkrijgbaar zijn. De website, draaiend op het platform van Salesforce, is al live gegaan.

De dienst, die al diverse malen is uitgesteld, maakt gebruik van originele masteropnamen, die bewerkt worden om te kunnen worden afgespeeld op een soort iPod. Enkele duizenden albumtitels waren vorig jaar reeds geconverteerd naar 192kHz/24-bit kwaliteit. Young werkt met grote labels als Warner, Universal en Sony.

Young heeft in de loop der jaren veel kritiek gehad op de geluidskwaliteit van iPods en andere mediaspelers. Het geluid wordt naar zijn mening te veel gecomprimeerd. ‘Mp3 is een schaduw van de muziek’.

De driehoekige speler, die deze wek gedemonstreerd werd op de beursvloer, werkt net zo als een iPod, met grote knoppen voor volume en pauzeren. Op de demonstratiemodellen veel muziek uit de jaren zeventig: van Doobie Brothers tot het repertoire van Young zelf. Het geluid klinkt niet per definitie anders of beter dan op cd, al is het geluid warmer, zoals dat ook geldt voor analoog geluid op vinyl.

Gebruikers kunnen muziek desgewenst in de allerhoogste resolutie downloaden, al betalen ze daar wil extra voor, tot 25 dollar. De speler kost 399 dollar.

Young betreedt vanavond Nederlandse tijd tijdens Dreamforce het podium, waar hij onder meer in discussie zal gaan met klimaatgoeroe Al Gore. Young is een fervent tegenstander van de exploitatie van aardgas dat wordt gewonnen uit schalie en vindt dat Obama daarvoor afgezet zou moeten worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond