Deel dit artikel
-

Newconomy op zoek naar “goede partner”

Participatiemaatschappij Newconomy heeft in de huidige vorm "geen zelfstandig bestaansrecht". Dat concluderen de bestuurders naar aanleiding van de kwartaalresultaten, die vrijdagochtend bekend zijn gemaakt. Voor de continuïteit van Newconomy is het vinden van een goede partner "essentieel".

Newconomy heeft in het derde kwartaal een verlies geleden van 2,5 miljoen euro. Cumulatief komt het totale netto resultaat over de eerste drie kwartalen van 2001 daarmee op 25,4 miljoen negatief. De directie van Newconomy spreekt in een persbericht over een verbetering van de resultaten. Enkele "gecompliceerde zaken" zijn opgelost, zoals de verkoop van internetaanbieder Wish-NokNok. Tevens staan er geen verplichtingen uit tegen de overige participaties. Toch kan Newconomy nauwelijks boekwinsten uit verkopen en daarmee inkomsten voor het bedrijf realiseren. Wish NokNok ging bijvoorbeeld voor slechts 2,3 miljoen euro van de hand.

Om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen is het vinden van een goede partner daarom essentieel, aldus de directie. Momenteel worden daartoe "oriënterende gesprekken" gevoerd met partijen die mogelijkerwijs middelen of activiteiten kunnen inbrengen. De directie kon in dit stadium geen verderde mededelingen doen.

De stand van zaken bij de participaties is nader beschouwd niet rooskleurig. Van de dertig deelnemingen die Newconomy in 2001 in de portefeuille had, zijn er vier verkocht, waarvan twee in ruil voor aandelen van nieuwe deelnemingen. Zes participaties zijn failliet gegaan (ALS, Macropolis, BuyOnline, Pango en Pharmaplaza). Van de overige deelnemingen heeft alleen Ilse Media Groep een gegarandeerde waarde. Newconomy voert momenteel gesprekken met mede-eigenaar VNU over een vervroegde uitoefening van de put-opties op Ilse. Deze gesprekken verlopen "voorspoedig", aldus Newconomy. Per 30 september heeft Newconomy belangen in 22 deelnemingen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond