Deel dit artikel
-

Neymar, Beckham, Messi lanceren social app Otro

De nieuwe site en app Otro heeft vijftig miljoen dollar venture capital opgehaald. De digitale fanclub biedt onderdak aan exclusieve social uitingen van zeventien van ’s werelds bekendste voetballers.

Zo doen ook naast Lionel Messi, David Beckham en Neymar Junior ook internationale bekendheden als Romelu Lukaku, Toni Duggan, Jérôme Boateng en Luis Suárez mee.

De site Otro (Instagram) is live, de app nog niet. Toegang is gratis. Het fankanaal is opgesteld in acht talen en biedt dagelijks social updates in het leven van de deelnemende spelers. Dat kan een scene zijn met Neymar die piano speelt maar ook Zidane en Beckham die terugblikken op hun jeugd of huidige activiteiten.

Er verschijnen dagelijks ook updates, beelden en acties die enkel voor betalende fans zijn bedoeld. Dat zijn bijvoorbeeld video’s, Q&A’s en spelletjes. Dat soort premiumfuncties kost vier euro per maand.

Het idee voor Otro is afkomstig van 23 Capital uit Londen. Achter de schermen is twee jaar gewerkt aan de validatie en bouw. De investeerder stelt vijftig miljoen dollar beschikbaar voor de doorontwikkeling van het kanaal.

De zeventien deelnemende voetballers, onder wie de Nederlandse Lieke Martens, zijn via hun eigen sociale kanalen goed voor een bereik van een miljard fans.

Deel dit bericht

6 Reacties

Dennis Meyer

Dus Lieke Martens is een man?

A. Zijnzeiker - De Telefraag

Als je zo goed kan voetballen, zijn de “redacteuren” van tegenwoordig nogal snel van de wijs Dennis Meyer…… maar zeker niet, ze is op en top vrouw!

Dien

De app/site bekeken, maar weinig boeiends!

Dennis Meyer

Ook niet boeiend, maar ronduit slecht: een storende fout na negen uur nog niet aangepast hebben. Het lijkt wel een dode boom.

Oto

Stoort mij ook dat ze het verkeerd hebben met Martens, ongelooflijk dat je dat hebt kunnen missen. Zeker copy van ander artikel zonder zelf even op onderzoek uit te gaan..

Erwin Boogert

Dank voor de betrokken feedback. Had haar rechts op de groepsfoto over het hoofd gezien. Meer stak er niet achter. Heb haar in de tekst direct gewisseld voor Toni Duggan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond