Deel dit artikel
-

Nieuw fonds Endeit Capital sluit op 125 miljoen euro

Het tweede investeringsfonds van Hubert Deitmers en Joop van den Ende sluit op een totaalbedrag van 125 miljoen euro, maakt investeerder Endeit vandaag op zijn tiende verjaardag bekend.

In augustus maakte Endeit de oprichting van zijn tweede fonds bekend. Toen stond de teller al op 107 miljoen euro. Onder de investeerders in het fonds zitten veel ondernemers die de venture capitalist zelf hielp groeien. Onder hen: de oprichters van Eyeworks, Metrixlab, Drukwerkdeal en Improve Digital.

In de afgelopem maanden kwamen daar onder meer de CEO’s bij van bedrijven als bol.com, Wehkamp, Leisure Groep, Secure Link, Nationale Vacaturebank, DQ&A, Nimbus en OGZ. Daarnaast zijn een aantal institutionele beleggers ingestapt, onder wie het European Investment Fund (EIF), Dutch Venture Initiative, PostNL en BOM.

Afgelopen zomer lichtte Hubert Deitmers aan Emerce de lancering van Endeit Fund II toe.

“Ondanks de razendsnelle internetontwikkelingen in de afgelopen jaren, staan wij echt pas aan het begin van de digitale evolutie. Veel sectoren zullen ‘gedisrupt’ worden onder invloed van ontwikkelingen als de digitalisering van het onderwijs, de digitalisering in de financiële wereld en een toename van het aantal online toepassingen op medisch gebied. Onze kennis ligt bij ontwrichting van sectoren en het begeleiden van ondernemers met onze ervaring en het internationaliseren van bedrijven.”

In het eerste fonds is groeikapitaal verstrekt aan twintig bedrijven, die op hun beurt in totaal 27 bedrijven kochten om hun eigen kennis en kunde te versterken. De omzet van deze twintig ondernemingen groeide tijdens de tijd dat Endeit Capital een aandeelhouder was van 235 miljoen naar 825 miljoen euro. Van die twintig zijn er nog vijf in portefeuille: Unruly, Smartclip, Spil Games, Picturae en Quadia.

Foto: transformer18 (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

hulpredactie

volgens een eerder artikel in Emerce is Unruly in september verkocht, is die deal niet doorgegaan? of is portfolio overzicht ietwat verouderd?

In elk geval een mooi nieuw fonds met hopelijk mooie kansen voor NL partijen om hier in opgenomen te worden en te kunnen groeien.

Erwin Boogert

Die staat idd op de site in het portfolio vermeld, maar wel met de kanttekening dat er een exit heeft plaatsgevonden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond