Deel dit artikel
-

Nieuw hoofdkantoor voor Zalando (100.000m2)

Modewinkel Zalando voegt in Berlijn zijn kantoren samen tot een nieuw hoofdkantoor van 100.000 vierkante meter. Het kantoor van zeven verdiepingen hoog biedt ruimte aan vijfduizend medewerkers.

Na een grondige pitch heeft Zalando voor architectenbureau Henn gekozen om bestaande en nieuwbouw met elkaar te vervlechten. Het bureau presenteert de schetsen van zijn plannen hier voor het eerst aan het grote publiek.

In de loop van 2018 wordt de finale fase van de bouw afgerond en biedt het nieuwe kantoor ruimte aan duizend medewerkers die makkelijk met het openbaar vervoer naar hun werk kunnen komen. Zalando’s HQ wordt gevestigd in de wijk Friedrichshain aan de Spree, nabij de Mercedes-Benz Arena en het hoofdkantoor van Zanox.

Het nieuwe kantoor, ook wel naar verwezen met Zalando Campus, krijgt een aantal functies die conceptueel zijn verwoord met lobby, atrium, living room, catwalk en ‘buurten’, omgevingen voor projectwerk.

Een video van het bouwkundig model is hier te bekijken.

De architect: “Het kantoor is ruimtelijke ingedeeld naar afzonderlijke werkzones die kunnen worden gebruikt voor alle werk variërend van intensieve concentratie tot sociale interacties. Die bevinden zich boven de begane grond”, die een soort forumfunctie vervult “en zijn aan te passen aan de veranderende eisen van werknemers.”

Deel dit bericht

3 Reacties

Dirk Pheifer

Grappig, dit is exact volgens de specs hoe Jobs het nieuwe Apple HQ heeft ontworpen.

Claus G. Russ

Men is nu goed bezig hoop dat het ook zo blijft omdat al veel leveranciers hun eigen verkoopapparaat laten werken met het web

Thomas Gennissen - nvt

In de bijlage van de Telegraaf “VROUW” staat op de voorpagina een afdruk van een klokkende rok ( blauw gestreept) en een kanten blouse ook in de kleur blauw met kant. Merk Ichi !
Kopen wij dat bij Zalando ?
Wilt U zo vriendelijk zijn ons hierover te mailen ?!!!
thomasgennissen@online.nl

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond