Nieuw mediabureau Ari Ulfman geeft markt een opdoffer

De uurtje-factuurtje mentaliteit zorgt voor een goedgevulde portemonnee bij traditionele mediabureaus, maar de adverteerder krijgt niet waar hij voor betaalt. Mediaman Adri Ulfman begint met compagnon Michael Boevink een bureau dat zich laten betalen naar bewezen prestaties.
"Veel mediabureaus zijn urenfabrieken. Ze werken met zo veel mogelijk mensen met niet altijd de beste kwaliteit aan een project om hoge rekeningen te kunnen versturen. Adverteerders krijgen niet de kwaliteit waar ze voor betalen." Ulfman legt uit waar hij met zijn nieuwe marketingcommunicatiebedrijf Delivery on Demand een gat in de markt veronderstelt. De nieuwe onderneming formuleert mediastrategieën en planningen.
"Maar die praktijk wordt ook gestimuleerd door het bedrijfsmodel waar we aan gewend zijn. De opdrachtgever, echter, wil tegen zo laag mogelijk kosten, met zo weinig mogelijk mensen zo efficient mogelijk werken. Wij beantwoorden aan die vraag, snel en slim optreden."
Het idee voor Delivery on Demand is niet nieuw. Ulfman bedacht het idee in 2000, maar vond de tijd nog niet rijp voor uitvoering. "Ik ben eerst internationaal nog ervaring op gaan doen", bij ZenithOptimedia als verantwoordelijke voor midden en oost Europa en Centraal Azië.
Anders dan de concurrenten wil Ulfman zich op het geboekte resultaat af laten rekenen, niet op gefactureerde uren. "Wij zijn specialisten met jaren ervaring. Wij kunnen de kwaliteit dus wel garanderen. Dat kan ook omdat veel communicatie en logistiek digitaal verloopt. Daar zitten de kosten niet in."
De groeiende greep van investeringsbedrijven op ondernemingen zorgde ervoor dat Ulfman zijn ruim 5 jaar oude plan weer uit de kast haalde. "Marketingcommunicatie staat in de top 3 of top 5 van de grootste kostenposten voor ondernemingen. Het management weet vaak welke doelstellingen ze voor ogen hebben, maar zien ook dat ze onder druk van de investeerders kosten moeten verlagen. Wij laten ons daarom afrekenen op geboekte resultaten, gemeten in termen van merk- en campagnebekendheid, koopintentie en daadwerkelijke verkopen."
"Vooraf bepalen we wat de communicatiedoelstelling zijn, of ze haalbaar zijn en welk budget daarvoor nodig is. We kunnen het resultaat garanderen door te bepalen wat de potentie is. De crux zit vervolgens in effectief optreden."
Voor het einde van het jaar hoopt Delivery on Demand te zijn gegroeid van 3 naar 6 a 8 medewerkers. Het bedrijf richt zich op de sectoren Entertainment, E-commerce en Postorder. "De eerste klant is De Media Villa. Ik denk ook uit onze relaties met durfinvesteerders nieuwe klanten te kunnen werven."
Deel dit bericht
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond
7 Reacties
Marc Vekemans
Een geweldig initiatief! Niet dat iedereen in medialand te weinig kwaliteit levert, maar zo houd je zeker eerlijkheid en integriteit in leven. Om het maar niet te hebben over je drive voor de klant.. Ik houd me warm aanbevolen voor dit soort praktijken.good luck!
Ernst
Hoewel steeds meer bureaus dit aanbieden lijkt me het een verfrissend initiatief. De keuze voor Michael Boevink als compagnon is een verassende. Ik ken hem alleen van het totaal verkeerd gepositioneerde en uiteindelijk failliet gegane Wallie-Distrigroep. Sindsdien is het stil rondon hem gebleven. Is dit zijn eerste initiatief hierna of zijn er andere leuke initiatieven geweest. Want leuk was Wallie wel!
Jhon
Bij het lezen van dit artikel alsmede het scannen van de website van DoD, vraag ik me af of dit om 'n nieuw businessmodel vraagt. Of je nu op resultaten of uren afrekent, het gaat om het resultaat. Daarbij draait dat resultaat om de inzet van alle betrokkenen en die gaan verder dan DoD. Denk daarbij aan de creatieve invulling. Ik heb vele campagnes succesvol invulling gegeven en de mediaparameters overtroffen, doch waarbij het onder de streep uiteindelijk geen succes was. Creatie bleek daarbij niet voldoende in staat om de boodschap over te dragen. Daarover lees ik niets. De drive om voor je klant de beste resultaten op te leveren draait niet om het businessmodel. Dat draait om mensen. De organisatie. Ofwel de vent en z'n tent. Ik ken venten en tenten die allen verschillende modellen hebben, doch allemaal voor het resultaat gaan. Ofwel voor de klant gaan. En als klant interesseert mij dat meer dan het businessmodel.
Elmud
Mooi initiatief: dan kan Ulfman meteen met zichzelf afrekenen op het resultaat van hun eigen glorieuze on line aan/afwezigheid. http://www.deliveryondemand.nl Huilen
Quatfass
En nog steeds werkt de website niet.. En ook zie ik nog altijd slechts 1 opdrachtgever staan.. Toch niet zo'n goed idee? Of was de markt er nog altijd niet klaar voor? Ik ben benieuwd naar de status.. hoe gaat het nu met het bedrijf?Weet iemand iets?
Kalief
lol@elmudWat een huilen met de pet op kwaliteit.Kijk vooral ook op de Downloads pagina. Briljant ontwerp; het wachtwoord staat gewoon in de broncode.
Johan
Weer een van Ulfman zijn vele mislukkingen.
Meer faillisementen als successen, helaas!