Deel dit artikel
-

Nieuw PostNL pakkettensorteercentrum in Amsterdam

PostNL neemt zijn tweeëntwintigste pakkettensorteercentrum in Nederland in gebruik. In dit duurzame pand van 6.600 vierkante meter aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam worden elke dag tussen de 70.000 en 110.000 pakketten verwerkt.

Dit jaar heeft PostNL drie nieuwe pakkettensorteercentra in Nederland geopend. Amsterdam is de derde en een belangrijk onderdeel van de voorbereidingen van PostNL om de grote hoeveelheid pakketjes te verwerken die in december verwacht wordt.

De zonnepanelen op het dak wekken 40 procent van de elektriciteit op die nodig is voor het sorteren van alle pakketten op deze locatie. Een deel van de pakketten wordt volledig uitstootvrij met een van de vijftien nieuwe elektrische bestelbussen bezorgd.

PostNL kondigde het nieuwe centrum aan bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Het volume van pakketten bij PostNL in het derde kwartaal is wederom met 20 procent gestegen door de sterke groei van e-commerce. Het volume geadresseerde post daalde met wederom, met 11,9 procent.

De omzet steeg licht naar 638 miljoen euro tegen 630 miljoen een jaar geleden, maar de winst kwam met 19 miljoen euro wel veel lager uit dan vorig jaar (25 miljoen). De omzet gerelateerd aan e-commerce activiteiten steeg met 49 procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond