Deel dit artikel
-

Nieuw project Kim Dotcom ‘binnen enkele maanden’

Het nieuwe project van Kim Dotcom, de oprichter van Megaupload, laat niet lang meer op zich wachten. Nog dit jaar moeten artiesten muziek rechtstreeks aan consumenten kunnen verkopen.

Eerder dit jaar leek Megabox.com nog een soort variant op Apples iCloud te worden. Via de aanstaande muziekdienst zouden gebruikers gratis al hun MP3’tjes naar de Mega-cloud kunnen uploaden. Vervolgens zouden ze hun muziek gratis kunnen streamen naar het web, vast en mobiel.

Nu zegt Dotcom dat hij artiesten gaat betalen voor gratis downloads, “We hebben het zogenoemde Megakey-model getest met een miljoen gebruikers en het werkt”, onthulde Dotcom in een gastcolumn voor de site Torrent Freak. Hoe Megabox precies inkomsten genereert blijft nog onduidelijk. In de komende maanden worden meer aankondigingen verwacht.

Dotcom is nog steeds in afwachting van de uitlevering naar de VS. Het besluit daarover zal op zijn vroegst voorjaar 2013 worden genomen. In de tussentijd is hij vrij om nieuwe activiteiten op te zetten.

Dotcom doet dan ook erg zijn best om zijn onschuld aan te tonen. ‘Ik heb fouten in het verleden gemaakt, waarvoor ik nu moet boeten. (Maar) Steve Jobs was ooit een hacker en Martha Stuart is weer aan het werk. Ik ben 37, getrouwd, met drie schattige kinderen en twee onderweg en ik weet dat ik geen slecht mens ben.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond