Deel dit artikel
-

Nieuwe aanhouding in onderzoek naar oplichting met nepnieuwswebsites

Half december heeft de FIOD een 28-jarige Amsterdammer aangehouden die zich zou hebben beziggehouden met onder andere oplichting via nepnieuwswebsites. De man kwam bij de FIOD in beeld in een strafrechtelijk onderzoek met doorzoekingen op 22 september.

Bij doorzoekingen in kantoren en woningen in Amsterdam, Velserbroek en Zweden is voor miljoenen beslag gelegd op onroerend goed, auto’s, een scooter, horloges, cryptovaluta en bankrekeningen in binnen en buitenland.

Potentiële slachtoffers kwamen op de nepnieuwssites terecht via advertenties op onder andere Facebook. De verdachte en anderen hadden een grootschalig netwerk in beheer van verschillende nepnieuwscampagnes, waarbij ook de identiteit van onder meer bekende personen en nieuwswebsites werden misbruikt. Doel was om consumenten aan te sporen cryptovaluta aan te schaffen.

De 28-jarige verdachte was werknemer bij het bedrijf van de op 22 september aangehouden man. FIOD en Openbaar Ministerie blijven optreden, ook tegen werknemers en anderen die zich bezighouden met dergelijke nepnieuwsadvertenties.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond