Deel dit artikel
-

Nieuwe aanstellingen maken top Iceleads compleet

Startup Iceleads stelt met Tony Hewett een zwaargewicht aan als CCO. Het net nieuw gefinancierde bedrijf haalde ook een operationeel en technisch directeur binnen en maakt daarmee de leiding compleet.

Dat liet het Amsterdamse bedrijf, dat binnenkort verhuist naar de Zuidas, net voor het weekend weten aan Emerce.

Hewitt brengt zeventien jaar ervaring mee van onder meer MRM//McCann in London (Business Director), Intel (global commercepaltform), Coca-Cola (technische integraties), HSBC en WPP. Dat wijst erop dat Iceleads nauwere banden wil leggen met fabrikanten en hun e-commerceactiviteiten fors wil helpen doen groeien.

Iceleads indexeert de productvoorraden van 28.000 retailers in tachtig landen. Met die informatie gaat het naar fabrikanten toe. Zij zien steeds vaker consumenten op hun sites voorbijkomen, maar zijn niet goed uitgerust om vanuit hun eigen website direct verkopen te realiseren. Iceleads zorgt ervoor dat consumenten op fabrikantensites direct een aankoop kunnen doen bij een voor hen bekende webwinkel.

De klant verlaat als het ware het magazijn van de fabriek met het product in zijn hand en komt direct bij de kassa van een winkel om te betalen. Geen tussenstappen.

Tot de gebruikers van de diensten van Iceleads behoren onder meer Coolblue, Alternate, Redcoon, JBL en OTTO. Betalende klanten zijn de fabrikanten die via deze retailers een direct link met de consument krijgen. Onder hen: Asus, Intel, Lenovo, Microsoft, HP, Bose en Bébé Confort.

“Met de aanstelling van Tony Hewett als Commercial Director is onze nieuwe Board of directors compleet”, zegt Robert van Rooijen tegen deze uitgave.

Recent stelde Iceleads nog een COO aan in de persoon van Sebastien Aubert (Digitas Lbi, MRM, Lectra) en een CTO in de persoon van Dimitra Retsina (SyndicatePlus, Science Rockstars, Backbase). Het bedrijf haalde eerder dit jaar drie miljoen euro venture capital op.

Foto: Logan Ingalls (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond