Deel dit artikel
-

Nieuwe app en website Waterplantmelder voor melden overlast waterplanten

Met behulp van een nieuwe app en website Waterplantmelder willen de provincies Noord-Holland, Flevoland en Rijkswaterstaat de locaties van waterplantenoverlast in het IJsselmeergebied in kaart brengen.

Omdat de waterkwaliteit als gevolg van de Europese Kaderrichtlijn Water de afgelopen jaren steeds verder is verbeterd, groeien er meer waterplanten, zoals fonteinkruid. Voor de natuur is dat een positieve ontwikkeling, maar op sommige plekken groeien zoveel waterplanten dat de waterrecreatie hier hinder van heeft.

In het IJsselmeergebied (IJsselmeer, Markermeer en IJmeer en Randmeren) leidt de overlast van waterplanten op verschillende plaatsen tot een beperking van het vaargebied en van de bereikbaarheid van (jacht)havens. Ook andere waterrecreanten en hulpdiensten hebben overlast van de waterplanten in het gebied.

De app en website bevatten een kaart waarop de locaties met meldingen duidelijk te zien zijn. Vaarweggebruikers wordt gevraagd een foto aan de melding toe te voegen, zodat de exacte gps-locatie van de overlastgevende planten bekend en geregistreerd wordt. De informatie wordt gedeeld met Rijkswaterstaat, de provincie Noord-Holland, de provincie Flevoland en andere betrokken beheerders

Deel dit bericht

1 Reactie

ina

Is er niets te doen aan de wieroverlast op het IJsselmeer. Wij liggen in Hoorn en ondervinden veel overlast van het wier. Wier in je schroef is een ramp. Hoor van veel marina,s dat de bezetting door overlast van wier erg is teruggelopen. Dit kan toch niet de bedoeling zijn van zo,n mooi vaargebied. Denken er zelf ook over om ons schip te verplaatsen omdat het niet leuk varen meer is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond