Deel dit artikel
-

Rijkswaterstaat en KNMI zoeken appmakers

Rijkswaterstaat en het KNMI organiseren in het najaar gezamenlijk een wedstrijd rond hun open data voor iedereen die hiermee een nieuwe app wil maken.

Het KNMI en Rijkswaterstaat verzamelen iedere seconde van iedere dag data. Ten behoeve van weersverwachtingen, het waarschuwen voor files of extreem weer, maatregelen  tegen hoogwater en onderzoek doen naar bijvoorbeeld verkeersstromen, milieueffecten en het klimaat. Veel van deze data is inmiddels ontsloten als open data en kan door iedereen gebruikt worden.

Om het gebruik van open data te stimuleren hebben Rijkswaterstaat en het KNMI de Open Data Battle opgezet. ‘We dagen deelnemers uit om apps te ontwikkelen op basis van de open data over wegen, water en weer.’

Iedereen kan zich inschrijven. Dataspecialisten van Rijkswaterstaat en het hightech data-laboratorium iD-Lab van Deltares staan klaar voor begeleiding. Voor de winnaar ligt een geldprijs van 1000 euro in het verschiet. Bovendien krijgt de winnaar de kans om de eigen app te presenteren tijdens de finale.

Deel dit bericht

1 Reactie

Bert Jan Kaasmaker

1000,- voor een app. Goed om te zien dat zij het snappen…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond