Deel dit artikel
-

Nieuwe branche-organisatie voor online beveiligers

Acht online beveiligers nemen het initiatief tot de oprichting van de brancheorganisatie Cyberveilig Nederland. Zij willen de digitale weerbaarheid van Nederland vergroten en daarnaast de kwaliteit en transparantie binnen de groeiende cybersecurity sector verhogen.

Computest, Fox-IT, Guardian360, Hoffmann, Motiv, Northwave, QSight IT en Zerocopter nodigen andere dienstverleners binnen de sector uit zich bij dit initiatief aan te sluiten.

Nederland behoort tot de digitale voorhoede binnen Europa. Meer aandacht voor cyberbeveiliging is daarom geen luxe, maar noodzaak, zeggen de initiatiefnemers. Zij verwijzen naar cyberaanvallen WanaCry en notPetya.

Ook ontbreekt in de sector transparantie en een garantie voor kwaliteit. Beide cruciale elementen om het vertrouwen in de sector te waarborgen. Ook is het een uitdaging om een goede inschatting te kunnen maken van de prijs-kwaliteit verhouding.

Cyberveilig Nederland wil ook in gesprek met vertegenwoordigers van de overheid, zoals het Nationaal Cyber Security Centrum. Vanzelfsprekend zal men zoveel mogelijk de samenwerking met andere brancheorganisaties opzoeken.

Cyberveilig Nederland zal worden geleid door Petra Oldengarm, tot voor kort Director Cybersecurity bij Hoffmann. Zij zal worden bijgestaan door Liesbeth Holterman.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond