Deel dit artikel
-

Nieuwe directeur bij hoofdkantoor TradeDoubler

Het beursgenoteerde TradeDoubler uit Zweden krijgt over een maand een nieuwe directievoorzitter. Urban Gillström wordt vervangen door Rob Wilson, die nu de baas is van het Engelse en Ierse kantoor.

Gillström verlaat TradeDoubler na slechts 2,5 jaar aan het roer van het bedrijf. Sinds zijn aantreden is de markt voor affiliatemarketing behoorlijk gegroeid, maar het Europees werkende marketingbureau heeft daar amper van geprofiteerd. Het raakte zowel financieel als organisationeel in de problemen.

Eind vorig jaar verkocht het zijn searchactiviteiten en in maart vertrok de financieel directeur. Nu wordt het vertrek van de algemeen directeur bekendgemaakt, inclusief de naam van zijn (interne) opvolger. Hij lijkt te zijn gekozen vanwege zijn praktische, commerciële handelswijze.

De Engelsman is meer dan een decennium actief in de online sector en bekleedde directiefuncties bij Overture, 24/7 Real Media, Zanox en Epic Advertising.

In het eerste kwartaal van dit jaar boekte TradeDoubler een kleine omzetdaling. Dat wijt de directie aan de slechte markt in Zuid-Europa.

TradeDoubler Nederland heeft sinds een maand in de persoon van Joost Hagesteijn een nieuwe directeur.

Foto: lorchaos (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Dave

Dit is de 5e directeur in 16 maanden als ik goed tel?

Jan

Dave heeft gelijk. Bovendien is het oostenrijkse kantoor gesloten en de geruchten gaan dat ook Ierland, Belgie en zelfs het NL kantoor op de rit staan om te sluiten. In ieder geval is Rob Wilson meer into the business dan dhr Gillstrom. Wie bedenkt het ook een internationaal online bedrijf wat zeer succesvol was te laten leiden door ex Ericson mensen.

Freek

Wellicht zijn die kantoren ook nog een interessante optie voor affilinet, die nemen vandaag Cleafs over…zie affiliateblog.nl

Mediatrut

Heren ik tel, 4 (CEO’s) in 5 jaar, maar als je CFO en COO’s gaat meetellen dan zit je al gauw op 9 of 10! Ik ben benieuwd hoelang Rob het gaat volhouden. Hij heeft in ieder geval ervaring in de business, maar goed dat had de kapitein van de Titanic ook.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond