Deel dit artikel
-

Sony’s Google TV eind augustus in Nederland

Eind augustus brengt Sony zijn versie van Google TV in Nederland op de markt. Google onderneemt wéér een poging om zich als een paard van Troje een vaste positie in de huiskamers te verwerven.

Zoals de speculaties al deden verwachten, brengt Sony eind augustus twee producten op de markt die draaien op de Google TV. Dat is een versie van Android die is geoptimaliseerd voor het gebruik op televisie. Applicatieontwikkelaars kunnen de stap naar ‘the big screen’ maken, al is het bereik vooralsnog ronduit klein.

Sony brengt een netwerkmediaspeler (NSZ-GS7, 200 euro) en Blu-ray Disc-speler (NSZ-GP9, 300 euro) uit. In Amerika zijn deze producten sinds een enkele maand beschikbaar. Deze dagen rollen ze ook uit de zeecontainers in Europa. Volgende maand liggen ze in Engeland in de schappen, de maand erna in Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Kopers van Sonykastjes met Googlesoftware kunnen gewoon tv-kijken met het verschil dat ze er een Androidplatform op tv bij krijgen. Zo kunnen ze software uit Androids downloadwinkel Play op tv installeren, YouTube kijken en het web gebruiken als ware de televisie een computer. Videobellen vanuit de huiskamer kan op deze manier ook opmars maken.

De nieuwe hardware is compatibel met Sony’s Bravialijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond