Deel dit artikel
-

‘Nieuwe Google Pixel verschijnt 9 oktober’

Het paradepaardje van de Android-telefoons, Googles Pixel 3, wordt op 9 oktober in New York gepresenteerd, weet persbureau Bloomberg.

In een maand tijd zullen zowel Apple als Google hun respectievelijke nieuwe topmodellen aan de markt tonen. Apple op 12 september, Google toont de Pixel 3 en Pixel 3 XL volgens Bloombergs bronnen op 9 oktober.

De grote verrassing van de nieuwe Androids is al verdwenen omdat een Oekraïense heler al meerdere toestellen illegaal op de markt bracht.

Het grootste nieuws van de nieuwe Pixel-toestellen betreft niet de hardwarespecifcaties, maar het nieuwe besturingssysteem. Deze telefoonlijn is de eerste die standaard wordt uitgeleverd met Android 9.0 Pie.

Een overzicht van de nieuwigheden daarin:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Kunstmatige intelligentie speelt een grote rol in alle nieuwe apparaten en diensten die Google introduceert. De snelheid van de nieuwe Pixel-telefoons en het grote scherm stimuleren bijvoorbeeld het gebruik van spraakbutler Google Assistant. Slechts een klein deel van de spraakcommando’s bestaat uit opdrachten voor de zoekmachine.

Android draait op 85 procent van de smartphones. Bijna geen telefoon draait de huidige hoogste versie, 8.x. Negentig procent van de Androids draait op een oudere versie. De helft op versie zes en zeven. Bij Apple daarentegen draait meer dan tachtig procent op de meest recente iOS-versie.

Wellicht 12 september lanceert Apple zijn nieuwste iPhones. Bloomberg bevestigde maandag dat het om drie modellen gaat. Alle toestellen krijgen het uiterlijk van de iPhone X.

Foto: Jörg Schubert (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond