Deel dit artikel
-

Nieuwe investering voor Silk

De Amsterdamse startup Silk haalt 1,6 miljoen dollar nieuw groeigeld op bij investeerder New Enterprise Associates (NEA).

Daarmee verwerft het bedrijf nieuw geld om een systeem door te ontwikkelen dat uit onoverzichtelijke bergen data begrijpbare informatie te maken. In feite is het een publishing systeem, maar dan een met een slimme achterkant. Gebruikers kunnen er datasets in stoppen die vervolgens worden omgevormd tot webpagina’s met begrijpelijke informatie.

Het bedrijf richt zich op personen, bedrijven en instanties die veel met rijke informatiebronnen werken. Als typische gebruiksscenario’s geeft Silk aan: project management, CRM, HR-intranetten en concurrentie-analyses.

Naast de nieuwe financiering maakt het ook een nieuw product bekend: Silk for Teams. Hiermee kunnen afgeschermde webpagina’s worden gemaakt die enkel door teams kunnen worden gebruikt. Dat is een betaaldienst.

De nieuwe kapitaalinjectie brengt de totale externe financiering op 3,7 miljoen dollar. In augustus 2012 haalde het 1,6 miljoen dollar op bij NEA en het fonds van Niklas Zenström Atomico.

Silk heeft naar eigen zeggen zestienduizend geregistreerde gebruikers, een groep die gezamenlijk driehonderdduizend webpagina’s samenstelde. Het gebruik groeit maandelijks met twintig procent.

Deel dit bericht

2 Reacties

Henny van der Pluijm

Geweldig gedaan! Big Data is een van de trends die het erg goed gaan doen de komende tijd. Daar zal nog veel in geinvesteerd worden.

Gerwin

Ik snap er niets van. Dit is toch veel mooier: http://www.picnicapp.nl

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond