Deel dit artikel
-

Nieuwe iPhone nauwelijks verrassing meer

Hoewel Apple-topman Tim Cook eerder dit jaar heeft laten doorschemeren dat zijn organisatie nog geheimzinniger zal doen over nieuwe producten, is dat niet gelukt met de nieuwe iPhone. Ongeveer elk detail ligt op straat.

Vanavond lanceert Apple tijdens persevenementen in San Francisco en Londen de nieuwe iPhone 5. De verwachtingen zijn als vanouds hooggespannen. Hoofdeconoom Michael Feroli van de Amerikaanse bank J.P. Morgan denkt zelfs dat de nieuwe generatie de Amerikaanse economie een significante impuls zal geven. De verkoop van de iPhone 5 kan voor een kwart tot een half procent meer economische groei zorgen wanneer het effect wordt doorberekend op jaarbasis.

Toch is inmiddels zo’n beetje alles bekend over de nieuwe iPhone. Onder meer hoe hij eruit ziet. Dat komt door Apple zelf verspreide dummies voor makers van hoesjes. Sommige van die fabrikanten kwamen gisteren al met de eerste persberichten (zie afbeelding onder).

De iPhone 5 is iets langwerpiger dan zijn voorganger, maar niet breder. Apple volgt daarmee niet het voorbeeld van fabrikanten als HTC en Samsung, die het vooral in de breedte zoeken. Wellicht is de reden daarvan dat verbreding consequenties heeft voor de afmetingen van de apps.

Wereldwijd zal LTE worden ondersteund, de snelle opvolger van de huidige generatie mobiele telefonie. Er is een nieuwe kleinere connector en er zit zo goed als zeker een NFC-chip ingebouwd. De iPhone 5 is ook het eerste Apple-product dat draait onder iOS 6.

Omdat ook Nederlandse journalisten worden overgevlogen naar Londen, is de verwachting dat de iPhone 5 binnen enkele weken ook hier verkrijgbaar zal zijn.

Naar alle waarschijnlijkheid zal Apple vanavond ook nog allerlei andere producten  aankondigen, zoals een 13 inch MacBook Pro met retinascherm, een nieuwe generatie iMacs (met snellere processoren) en een nieuwe lichting iPods. De iPad Mini wordt naar verluidt pas in oktober gelanceerd.

Emerce gaat via Twitter livebloggen vanaf 19.00 uur Nederlandse tijd.

Deel dit bericht

2 Reacties

Simon

Dus ik krijg een rij extra icoontjes, NFC (wat nog gewoon nergens te gebruiken is) en mag mijn accessoires opnieuw kopen vanwege deze nieuwe connector?
Nou bedankt! :S Ik houd het nog even bij mijn iPhone 4 en sla een releasje over.

Jasper

Het is inderdaad te zien wat voor een revolutionairs allemaal de revu passeert vanavond. Ik verwacht overigens wel dat alle bestaande accessoires voorzien kunnen worden van een adapter. Al betaal je daar bij Apple waarschijnlijk weer de hoofdprijs voor.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond