Deel dit artikel
-

Nieuwe kapitaalinjectie muziekdienst Simfy

De bestaande aandeelhouders steken nog eens een paar miljoen euro in de Duitse Spotifykloon Simfy. Het bedrijf denkt tegen de zomer zwarte cijfers te schrijven.

Earlybird Venture Capital, Dumont Venture, NRW.BANK en Klaus Wecken steken investeren enkele miljoenen euro’s in Simfy. Het exacte bedrag is niet bekend, maar het zou minder dan tien miljoen zijn. Daarmee komt het totaal aan extern aangetrokken kapitaal op een kleine dertig miljoen euro.

Het bedrijf, ook actief in Nederland, heeft naar eigen zeggen twee miljoen gebruikers. Een deel van hen betaalt een maandelijks bedrag om op al hun apparaten onbeperkt muziek te kunnen streamen. Hoe veel abonnees er zijn, wordt niet bekend gemaakt. Wel dat zij over 2012 vermoedelijk meer dan tien miljoen euro omzet opleveren.

De Duitse nieuwsuitgave Netzwertig weet ook, dat Simfy komende maand in het eerste niet-Europese land van start gaat.

Begin dit jaar bleek uit de jaarcijfers van muziekbrancheorganisatie IFPI, dat de daling in cd-verkopen voor het eerst wordt opgevangen door de huur van videostreams bij diensten als Spotify, Deezer en Simfy. Consumenten betaalden vorig jaar 5,2 miljard dollar aan digitale muziek, zowel in de vorm van streams als downloads.

Simfy krijgt vanaf vandaag trouwens concurrentie van Spotify, dat ook in Duitsland begint. Het Zweedse muziekbedrijf was reeds actief in Nederland, Frankrijk en Engeland.

En in mei komt Sony’s Music Unlimited naar België. De dienst kan dan een maand gratis worden uitgeprobeerd.

Foto: Stephanie Zens (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Vingino

Ik zit nog te wachten op een dienst die van radio station naar radio station springt, in combinatie met een soort Pandora service, op zoek naar mijn favoriete muziek. dan kun je gratis al je favoriete nummers langs horen komen en word je ook nog af en toe verrast door iets nieuws van dezelfde artiest

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond