Deel dit artikel
-

Nieuwe lichting meest veelbelovende scale-ups geselecteerd voor Rise Programma

BOTS, ChannelEngine, Convious, Crisp, Meetingselect, Media Distillery, Social Database, Swipeguide, Plotwise en Wonderflow zijn door een jury onder leiding van Special Envoy van Techleap.nl, Constantijn van Oranje, geselecteerd voor de derde batch van het Techleap.nl Rise Programme.

Met dit ambitieuze programma zetten Techleap.nl en ondernemers als Pieter van der Does (Adyen), Derek Roos (Mendix) Ali Niknam (bunq), Steven Schuurman (Elastic), Chris Hall (Bynder), Michiel Muller (Picnic) en Corinne Vigreux (TomTom/Codam) zich in om de meest veelbelovende scale-ups van Nederland sneller internationaal te laten groeien.

Tijdens het programma worden de tien geselecteerde scale-ups aangespoord om van elkaar te leren over de uitdagingen van het opschalen van een bedrijf.

De inzichten uit het programma worden ook gedeeld om het tech-ecosysteem in Nederland verder te verbeteren en knelpunten en oplossingen te definiëren voor de groei-uitdagingen van scale-ups.

Een scale-up komt in aanmerking voor het programma als ze aan tenminste twee van de volgende criteria voldoen: op dit moment wordt minsten 10 miljoen euro opgehaald in een financieringsronde of ze zijn dit bedrag aan het voorbereiden om op te halen met hun volgende ronde. Een tweede criterium is een jaarlijkse omzet van meer dan 1 miljoen euro, met meer dan 20 FTE in dienst; minimaal 100% groei op jaarbasis en een duidelijk begrip van het product/dienst en de markt die ze bedienen. De deelnemers aan deze batch hebben gemiddeld 35-40 mensen in dienst en 170 procent omzetgroei in 2019.

Foto BOTS

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond