Deel dit artikel
-

Nieuwe NPO-app luistert mee tijdens tv-kijken

De Publieke Omroep (NPO) brengt een nieuwe app uit die meeluistert tijdens het tv-kijken. De gebruiker krijgt in zijn scherm zodoende informatie te zien van dat moment passend bij het tv-programma dat hij kijkt.

Morgenmiddag presenteert de NPO zijn nieuwe app in Hilversum, maar de informatie over de opzet en werking zijn sinds begin deze week al duidelijk. Bouwer Stoneroos uit Hilversum legt op zijn site uitvoerig uit hoe hij werkt. Civolution, de Eindhovense leverancier van de ‘luistertechnologie’, meldt dat de app al te downloaden is.

De technologie is een noviteit op de Nederlandse markt. Als iemand tijdens het tv-kijken de app open heeft, hoort hij een onhoorbaar uitzendsignaal. Dat wordt gekoppeld aan de timestamp. Op basis van die informatie is bekend waar iemand naar kijkt en kan contextueel relevante informatie worden ingeladen.

Tot de situatiegebonden soorten informatie behoren onder meer verrijkte EPG-data, tweede scherm applicaties, websites van de programma’s en bijbehoreende social media, gerelateerde on-demand content en informatie over het (volgende) programma.

Daarnaast zit Ster Extra, de reclame-app van Ster, verwerkt in de NPO-app. Hierdoor kan de kijker ook reclames interactief tot zich nemen.

Het mobiele oor van de NPO kan overweg met de publieke zenders een, twee en drie.

Deel dit bericht

1 Reactie

Z.Eur

>>Hierdoor kan de kijker ook reclames interactief tot zich nemen.
Krijgen we een keuze dan?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond