Deel dit artikel
-

Nieuwe ontslagronde bij Nokia

De Finse fabrikant Nokia gaat weer 10.000 extra banen schrappen en onderzoekslocaties in Duitsland en Canada en de fabriek in de Finse stad Salo sluiten. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt.

De Nokia Lumia toestellen lijken het Finse bedrijf nog niet te hebben gered. Nokia wil eind volgend jaar 1,6 miljard euro aan kosten hebben bezuinigd. Dat is noodzakelijk nu het verlies over het tweede kwartaal hoger zal zijn dan eerst werd verwacht. Sinds 2010 zijn al veertigduizend banen geschrapt.

Het luxemerk Vertu wordt verkocht aan het private-equitybedrijf EQT VI.

Nokia kondigde vandaag ook het vertrek van bestuurders aan, onder wie Niklas Savander, Mary McDowell en Jerri DeVard.

Nokia blijft inzetten op smartphones met Windows Phone als besturingssysteem, maar analisten blijven somber over het herstel. Nokia heeft zeventig miljard euro verloren sinds Apple in 2007 de iPhone introduceerde en Google zijn Android systeem lanceerde. Nokia reageerde daar niet tijdig op.

In het eerste kwartaal werden twee miljoen Lumia toestellen met Windows Phone verkocht, terwijl Apple 35,1 miljoen iPhones uitleverde.

Overigens gaat Nokia niet alleen afstoten: zojuist maakt het bedrijf bekend dat het de technologie, patenten en ontwikkelaars overneemt van het Zweedse Scalado, gespecialiseerd in mobiele fototoepassingen.

Het aandeel Nokia aan de beurs in Helsinki bereikte vanochtend het laagste punt sinds 1996.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond