Deel dit artikel
-

Nieuwe standaarden voor online video

Het Interactive Advertising Bureau (IAB) introduceert nieuwe standaarden voor online video in Nederland die branchebreed worden gedragen. Zij moeten het tonen en het meten van campagnes eenduidiger en makkelijker maken.

Door gebruik van de nieuwe standaarden VAST & VPAID wordt het complexe aanleverproces vergemakkelijkt, aldus IAB. VAST staat voor Video Ad Serving Template. De standaard beschrijft de vorm waarin de adserver en de videospeler informatie uitwisselen over video-advertising. VPAID betekent Video Player-Ad Interface Definition. Deze interface zorgt ervoor dat een video-advertentie op een gestandaardiseerde manier met een videospeler kan communiceren. Als toevoeging aan de basiscommunicatie (VAST) kan interactiviteit worden toegevoegd (VPAID).

Met de standaarden ontstaat meer eenduidigheid over de manier van het tonen en rapporteren van videocampagnes. Daarnaast wordt ook interactie in de videoadvertentie omschreven. Hierdoor kan een merk de gebruiker meer bieden dan een verkorte tv-commercial.

Met name mediabureaus zijn positief over de nieuwe IAB-standaarden, omdat zij maar één soort materiaal hoeven aan te leveren. Behalve views en clicks kunnen daarnaast ook allerlei andere variabelen worden gemeten, zoals interactie, fullscreen en uitkijkduur.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond