Deel dit artikel
-

Nieuwe start MegaUpload: 50 Gb gratis opslag

Vandaag wordt de inmiddels befaamde bitbak MegaUpload opnieuw gelanceerd, een jaar nadat de Nieuw-Zeelandse eigenaar Kim Dotcom met veel bombarie arresteerde en zijn site offline haalde.

Veel details rondom ‘de nieuwe MegaUpload’ zijn nog niet bekend, anders dan dat alle gebruikers standaard gratis online opslagruimte van vijftig gigabyte krijgen. En dat de datakluis goed beveiligd is. Of hij weer open staat voor derden, om onderling bestanden uit te wisselen, en in wie daar toegang toe heeft, zal vandaag overdag in Nieuw-Zeeland moeten blijken. Dan houdt Kim Dotcom, voorheen Kim Schmitz, een reïncarnatie van MegaUpload aan de wereld te presenteren.

Gisterenavond kreeg een kleine groep belangstellenden al toegang tot de dienst.

Dotcom werd exact een jaar geleden gearresteerd op verdenking van grootschalige inbreuk op auteursrechten. In de afgelopen maanden werd duidelijk dat de procedure niet helemaal verliep zoals zou moeten. De geboren Duitsers hoeft in ieder geval niet te worden uitgeleverd aan de Amerikaanse overheid. De aanklachten tegen hem staan nog en zijn in behandeling.

Politiebeelden van rondom Dotcoms woning tijdens de arrestatie:

Sites als MegaUpload werden tot een jaar geleden massaal gebruikt om auteursrechtelijke beschermde bestanden als filmes, games en muziek uit te wisselen. De sluiting van de gewraakte site betekende voor dit hele segment online dienstverleners dat ze een stap terugzetten. Sommigen stopten helemaal, anderen legden de mogelijkheid tot grootschalige bestandsdeling aan banden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Grit

Kimble is een boef jongens. Ik vind het aan de ene kant leuk dat hij elke keer weer door de mazen van het (inter)net weet te glippen maar ik zou nooit mijn ‘secured’ data aan hem of consorten toevertrouwen. Lees ook dit: http://fail0verflow.com/blog/2013/megafail.html

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond