Deel dit artikel
-

Nieuwe vacaturebank pakt personeelstekort in bouw en installatie aan

De nieuwe vacaturebank Functies in de Bouw wil helpen de tekorten op te lossen door werkzoekenden in deze sector beter te matchen met bedrijvn. Op dit moment staan er bij de bedrijven al 44.700 vacatures open.

De vacaturebank geeft een volledig beeld van de functie, het bedrijf, wde eisen, de extra’s, hoe de werkweek eruit ziet en ervaringen van toekomstige collega’s.

In de bouw en installatiesector werken in totaal 477.000 mensen. Toeleveranciers en zelfstandigen zijn hierin nog niet meegerekend. Dat is bijna 5 procent van de totale beroepsbevolking.

Oprichters zijn Pascal Joore en Ronald Siemons. Joore is, na mede-eigenaar te zijn geweest van Werkspot, al negen jaar eigenaar van werving & selectiebureau WETALENT, gericht op de bouw- en installatietoelevering. Ook Siemons is al zijn hele werkzame leven, voornamelijk als zelfstandig marketingconsultant, in dezelfde sector actief bij veel verschillende organisaties, zoals Raab Karcher, Remeha en Koninklijke Mosa

Transparantie is volgens Joore essentieel bij het nieuwe platform. ‘Een mogelijke nieuwe werknemer wil een goed beeld hebben van de inhoud van de functie. Maar het is minstens zo belangrijk dat het bedrijf en de bedrijfscultuur bij de werkzoekende past. De vacatures moeten gevuld worden, maar wel met personen die voor langere tijd aan het bedrijf verbonden willen blijven.’

De sollicitatie komt direct bij de werkgever terecht, zonder tussenkomst van Functies in de Bouw.

Vandaag begint in Osdorp Emerce Recruitment, het evenement dat recruiters verbindt met de beste experts en influencers binnen hun vakgebied voor advies, inspiratie, kennis en trend insights.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond