Deel dit artikel
-

Nederlandse nieuwsmedia slachtoffer van pillendraaiers

De namen van het AD, RTL, NOS en De Telegraaf worden misbruikt voor gefingeerde nieuwsberichten over gezondheidspillen op Facebook en Instagram. Dat meldt de NOS, die al diverse keren pagina’s heeft laten verwijderen.

De naam van de organisaties wordt veelal gebruikt in combinatie met het woord ‘gezond’. Voorbeelden zijn AD.nl – Gezondheid, NOS gezondheid en NOS – Gezond Afvallen. ‘Onze journalist heeft het een maand getest: het werkt!’ staat er dan bij.

Uit de reacties blijkt dat de media vinden dat Facebook te laat ingrijpt. Soms heeft Facebook drie dagen nodig om het bericht te verwijderen.

Wie achter de nepberichten zitten is nog niet duidelijk. Zo leidde een advertentie naar nieuwsjournaal.net, maar die site is uit de lucht.

Deel dit bericht

1 Reacties

Robin

De website staat verstopt achter CloudFlare maar het MX record verwijst gewoon naar de TransIP VPS waarop de site gehost wordt. Ook http://www.crimeflare.com/cfs.html geeft aan dat dit het IP is waarop de site wordt gehost.
Even creatief Googlen levert al gauw op dat de partij achter deze site dezelfde is als achter omegaslim.nl, slimfruit.nl, afslankoplossing.com en slimhca.nl. Postadres bij een flexplek in Oosterhout en alleen te bereiken via 085 en 0900 nummers.
Google eens op die domeinnamen of telefoonnummers en je komt stapels klachten tegen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond