Deel dit artikel
-

‘Nike stopt met FuelBand’

Nike ontmantelt zijn volledige hardwaredivisie en stopt met de ontwikkeling van de slimme armband FuelBand. Dat meldt Cnet. Zeventig tot tachtig procent van de medewerkers – een kleine vijftig personen – zou ontslag aangezegd hebben gekregen.

Nike wil alleen bvestigen dat er ‘varanderingen in het team komen’ en het om een gering aantal ontslagen gaat. Het hardwareteam bestaat uit zeventig mensen en is onderdeel van de veel grotere Digital Sport-divisie. Een deel daarvan zit in Hong Kong.

Nike zou dit najaar een nieuwe versie van de FuelBand uitbrengen, maar heeft nu besloten om niet langer hardware te maken. De verkoop van de huidige tweede generatie FuelBand wordt voorlopig echter niet stopgezet. Nike blijft wel software ontwikkelen, maar dan voor de nieuwe generatie wearables van andere bedrijven.

Apple, LG en Samsung brengen hun eigen slimme armbanden op de markt. Saillant detail is dat Apples CEO Tim Cook al jaren de Raad van Bestuur van Nike zit en Nike zijn samenwerking met Apple zal versterken. Vorig jaar al heeft AppleJay Blahnik in dienst genomen, de man die een cruciale rol speelde in de ontwikkeling van Nikes FuelBand.

Het sportmerk was ooit de pionier op het gebied van slimme armbanden. De eerste versie van FuelBand werd januari 2012 gelanceerd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond