Deel dit artikel
-

Nog geen besluit over verkoop SBS Nederland

Het Duitse mediabedrijf ProSiebenSat.1 heeft nog geen besluit genomen over de verkoop van SBS Nederland.

“Alle opties zijn nog open. Het perspectief van vandaag de dag is dat we een beslissing verwachten in het tweede kwartaal van 2011”. Dat zegt de leiding van ProSiebenSat.1 in de toelichting op de kwartaalcijfers die het vanochtend presenteerde (PDF).

Ergens tussen begin april en eind juli wordt duidelijk of John de Mol en De Telegraaf de zenders SBS6, Net5 en Veronica weer terug in Nederlandse handen brengen. De Mol deed dat eerder al toen hij Bol.com via zijn investeringsmaatschappij Cyrte overnam van Holtzbrinck en Weltbild.

Vorige maand meldde de Financial Times dat ook oud SBS-baas Patrick Tillieux belangstelling had. Hij zou zich laten bijstaan door een Amerikaanse investeerder.

ProSiebenSat.1, actief in 14 EU-landen, besloot in december 2010 dat het zijn dochterbedrijven in Scandinavië, België (4TV en Vijftv) en Nederland van de hand wil doen. In totaal zouden zich achttien belangstellende kopers hebben gemeld voor de mediabedrijven in Nederland en Scandinavië. Onder hen ook de Persgroep en Sanoma.

De financiële cijfers van vanochtend melden niets specifieks over de verrichtingen van SBS Nederland. Het Duitse mediabedrijf rapporteert enkel op groepsniveau. Daaruit blijkt dat de omzet in het vierde kwartaal met 8,4 procent steeg tot 954 miljoen euro. Over het hele jaar steeg de omzet met 8,7 procent tot 3 miljard euro.

Twaalf procent van de jaaromzet komt uit de afdeling Diversificatie, wat staat voor nieuwe handel en andere vormen van tv- en media-exploitatie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond