Deel dit artikel
-

NordVPN haalt 100 miljoen dollar groeigeld op

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN en Surfshark, haalt honderd miljoen dollar op bij overwegend Europese investeerders.

Het beveiligingsbedrijf uit de hoofdstad van Litouwen, Vilnius, haalt het groeigeld op tegen een waardering van 1,6 miljard dollar. De geldschieters in deze eerste ronde, onder leiding van Novator Ventures, zijn ook Burda Principal Investments en General Catalyst. Daarnaast doen particulieren als Ilkka Paananen (CEO, Supercell), Miki Kuusi (CEO, Wolt) en Matt Mullenweg (CEO, Automattic) mee.

Nord Security wil het nieuwe kapitaal gebruiken om zijn portfolio met beveiligingsdiensten uit te breiden. Momenteel valt daar onder: VPN, antivirus, digitale inbraakdetector, wachtwoordbeheerder, dataopslag en B2B-diensten. Hier werkt een team van 1.700 man aan. Door meer mensen aan te stellen, hopen de Litouwers hun dienstenwaaier snel verder uit te breiden.

Nord Security heeft tientallen miljoenen gebruikers, is actief in zeventig landen, heeft 160 datacentra en daar staan 9.000 servers. Het affiliateprogramma is goed voor 35 procent van de omzet. Daar doen twintigduizend influencers en sitebeheerders aan mee.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond