Deel dit artikel
-

NOS stelt data beschikbaar aan ontwikkelaars

De NOS wil de eigen content beschikbaar gaan stellen voor derden. Ontwikkelaars kunnen binnenkort een API-sleutel aanvragen en zelf aan de slag op het Open NOS-platform.

Met welke content ontwikkelaars precies aan de slag kunnen, dat is nog niet helemaal duidelijk. Dit wordt vastgesteld in overleg met de ontwikkelaars. Hiervoor is een Google Group aangemaakt. De NOS hoopt toekomstige gebruikers in deze Google Group aangeven wat zij graag met een API willen doen en welke content ze hiervoor nodig hebben. Het geheel valt onder het Open NOS-project.

Uiteindelijk wil de NOS zoveel mogelijk content beschikbaar stellen, al zal men beginnen met een beperkte functionaliteit.

Zoals het er nu naar uitziet, worden er in de API restricties gelegd op het aantal zogenoemde calls. “Er zal waarschijnlijk sprake zijn van rate-limits”, is er te lezen in de Google Group.

Ook wordt er door ontwikkelaars gevraagd naar metadata van de NOS-uitzendingen die voorbij de standaard metadata gaan, als bijvoorbeeld zender en tijd.

Het is niet mogelijk om te deeplinken naar video’s omdat een video altijd binnen een bepaalde NOS-context moet worden afgespeeld. Wel wordt er gekeken naar de mogelijkheid om te deeplinken naar bijvoorbeeld MP4-bestanden. “Vooralsnog zal deze functionaliteit waarschijnlijk niet in de eerste versie van de API zitten.”

Eerder stelde de NPO data beschikbaar aan ontwikkelaars. Dit was echter slechts voor een dag om nieuwe ideeën te creëren voor de NPO. Hieruit kwam toen onder meer een social media monitoring-programma en een toepassing waarmee tweets over een bepaald televisieprogramma gekoppeld kunnen worden aan de content op Uitzendinggemist.nl.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond