Deel dit artikel
-

Nuon laat geld verdienen met Out of Office-berichten

Energiebedrijf Nuon vond een ludieke manier om de massaal verstuurde, saaie Out of Office-vakantieberichten te gelde te maken.

Het bedrijf houdt met marketingbureau Isobar tot 1 september een actie om zo veel mogelijk Out of Office-berichten in Nederland te claimen. Het moedigt Nederlanders aan om Nuon-reclame toe te voegen aan hun berichten van onbereikbaarheid.

De actie heet OutofOfficeWeken.nl en vraagt vakantiegangers om een linkje naar de Nuon-actiesite in hun Out of Office-bericht te zetten. Dat soort vakantieberichten valt niet onder de spamwet en wordt in juli en augustus in enorme hoeveelheden over het land uitgestort.

De actie is verbonden aan het Nuon-product Huisbeveiliging. Deelnemers aan de wedstrijd wordt gevraagd daar naar te linken. Ze maken kans op 2.000 euro prijzengeld.

Foto: joevanni_99 (cc)

Deel dit bericht

9 Reacties

Robert

Ik vraag mij af of het echt niet onder de spam wet valt, als het niet zo is dat zit het in ieder geval tegen het randje. Ik heb in indergeval nog geen enkel bedrijf toestemming gegeven om mij te benaderen met reclame van de Nuon.

Erwin Boogert - Emerce

Robert, is het niet zo dat het niet Nuon is die de post verstuurt maar een priv? persoon die je moedwillig automatisch een bericht stuurt? Het _motief_ lijkt me commercieel hoe je het ook wendt of keert. Spam, geen spam?

zonneveld

Geen spam!  Je stuurt iemand een bericht en krijgt een auto responder terug met de mededeling van afwezigheid, met daarin dus Nuon reclame. Ik zou eerder denken aan verkapte reclame, zoals de bavaria dames!

Mediaxplosion

@ zonneveld ben het helemaal eens, geen spam! Ligt erg dicht tegen de principes van een viral marketing campagne waar ook berichten worden verspreid maar middles een priv? persoon.

Robert

Eens. Creatieve viral marketing. Mijn complimenten!

Koos Koets

Apply this rule after the message arriveswith http://www.outofofficeweken.nl in the bodypermanently delete it and stop processing more rules Zo, en dan nu een Bavaria

Erwin Boogert - Emerce

*grijnst*

Werner L

Een erg slimme actie om "onder het mom van" saaie out of office berichten op te leuken, de leverancier te promoten. Vooral voor onze grote energieleverancier is dit een heel slimme zet. Leuk voor degenen die meedoen en een prijsje winnen, maar nog leuker voor Nuon natuurlijk!  Met vriendelijke groeten, http://www.zakgeldnodig.nl

Zonneveldq

@ Werner L: Erg slimme actie om "onder het mom" van een serieuze reactie bij dit bericht te spammen voor je eigen site. Zeker bij dit specifieke bericht het toppunt van hilariteit, maar als je het mij vraagt komt dit meer in de richting van SPAM dan wat Nuon deed.. Goede SEO hoor Werner 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond