Deel dit artikel
-

O2 in mobiel betalen, met sticker

De mobiele dochter van Telefónica in Duitsland, O2, implementeert een laagdrempelige manier van mobiel betalen. Klanten krijgen een NFC-sticker op hun mobieltje.

O2 brengt hiermee mobiel betalen naar de winkelstraten in Duitsland. Het bedrijf tekende een overeenkomst met MasterCard en Wirecard. Laatstgenoemde zorgt ervoor, dat mobiel verrichte betalingen via de NFC-sticker worden geverifieerd en goedgekeurd zodat de winkelier zijn geld krijgt.

Consumenten met een NFC-sticker op hun mobieltje hoeven in de winkel enkel hun telefoon langs de kassa te zwaaien om te betalen. De afrekening geschiedt vervolgens zoals de klant van MasterCard al gewend is, per bankafschrijving. Hij heeft ook een tweede optie: mpass.

Mpass.de is het systeem van O2, T-Mobile en Vodafone om betalen in e-commerce en m-commerce te faciliteren. Klanten openen een rekening op de site en kunnen daar geld op storten als een soort prepaidrekening. Tijdens webwinkelen of mobiel shoppen, kunnen ze per mpass betalen door de transactie met hun telefoon (via een unieke code per sms) te autoriseren.

Betalingen in de fysieke winkel, via MasterCardPayPass, gaan tot 25 euro zonder pincode. De telefoonsticker is een variant op de MasterCardpassen met ingebouwde NFC-chip c.q. -antenne.

Foto: Beau Giles (cc)

Deel dit bericht

5 Reacties

Mdobro

De Rabobank biedt het al een tijdje aan in nl.

Erwin Boogert

Is het niet zo, dat ze dat alleen intern doen?

mdobro

@erwin,
Ik heb thuis een folder met “sticker” liggen die ik een paar weken geleden heb meegenomen, uit een folderstand van een openbare plek, dus zo intern is dat net.

Erwin Boogert

Helder, dat wist ik dus niet.

Bart Jaspers

NFC zal zeer snel al over zijn schat ik. Het worden betaal apps, NFC-stickers zijn te duur, moeilijk te activeren, vergen weer NFC-readers op de toonbanken, die weer gekoppeld moeten worden met kassasystemen, kabeltjes etc.etc. NFC was (wmb al verleden tijd) een echte technology-push vanuit de industrie – maar waarom *weer* een extra fysiek token gebruiken, als de consument toch al een eigen uniek token bij zich heeft (mobiele telefoon) waarop 1 of 2 extra security-lagen (software) gelegd kan worden door de banken/PSP’s?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond