Deel dit artikel
-

Obama’s breedbandplan nu al bij oud vuil

Het plan om miljarden te investeren in breedbandinternet in Amerika is nu al van de tafel. President Obama roept daarnaast de hulp in van twee toppers uit de internetindustrie.

De kersverse Amerikaanse president wil de economie van zijn land weer op gang helpen door fors te investeren in digitale infrastructuur en hernieuwbare energie. CNN wist de hand te leggen op een document dat aantoont dat een deel van die plannen niet op de steun van het parlement kan rekenen.

De beoogde twee miljard dollar in de aanleg van breedbandinternet gaan voortijdig volledig bij het oud vuil. De overheid zal geen voortrekkersrol spelen bij het verstevigen van de digitale infrastructuur van Amerika. Ze zal een volgende rol spelen en de ontwikkelingen, qua financiering en uitbouw, grotendeels aan de markt overlaten.

Ook krijgen wetenschappers, de NASA en scholen niet de beoogde miljarden. Het plan in 7 miljard te investeren in duurzame bouw en onderhoud van overheidsgebouwen, is gehalveerd.

Toch kent het economisch herstelplan van de Obama-regering een degelijke digitale component.

Het Witte Huis maakt bekend dat het een raad van 17 wijze mannen en vrouwen heeft aangesteld. Onder hen bevinden zich John Doer en Charles Phillips. Phillips is voorzitter van de raad van commissarissen bij softwarebedrijf Oracle. Doer is een bekende internetinvesteerder. Hij was een van de geldschieters van bedrijven als Google, Amazon en Sun toen het nog kleine bedrijven bedrijven waren. Bovendien is hij beheerder van het zogeheten iFund, een investeringsfonds van 100 miljoen dollar dat zich richt op iPhone-software.

Andere leden van de raad voor economisch herstel zijn de bestuursvoorzitters van GE, UBS en Caterpillar en specialisten van de universiteiten Yale, Harvard en Berkeley. Google-baas Eric Schmidt zit ondanks zijn nauwe relatie met Obama niet in de club van wijze mensen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond