Deel dit artikel
-

Oculus Rift + Leap Motion = Leap Motion VR

Op de website van Leap Motion wordt al gekscherend geroepen ‘leg je duc tape maar weg’, maar het geeft wel aan dat je de combi inderdaad zelf ook kan maken: een Leap Motion-controller op een Oculus Rift plakken

Heb je een Oculus Rift of ben je als developer aan het programmeren voor de Rift, dan weet je dat bewegingen van je hoofd perfect worden geregistreerd door het apparaat. Wil je meer interactie, dan komt het al gauw op een gamecontroller, waardoor je eigenlijk weer wat meer wordt weggetrokken uit de wereld om je heen.

De Leap Motion is eigenlijk een ideale combi met de Oculus Rift, omdat je niets in je handen hoeft vast te houden, maar met je handen van alles in de wereld om je heen kan bedienen. De infraroodtechniek van de Leap Motion is zo nauwkeurig en zonder vertraging dat het de lat voor de bril zelf weer hoger legt. Het enige probleem is dat je de Leap Motion op een tafel moet plaatsen, terwijl je juist rond wilt lopen met deze combi. Een stuk duc tape kan natuurlijk een oplossing bieden, maar de simpele monatagekit, Leap Motion VR, is wel zo makkelijk en ziet er heel strak uit. Daarna beginnen de mogelijkheden die je in het filmpje hieronder kan bekijken.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond