Deel dit artikel
-

Oelderik weg bij NDC

Hans Voorn en Gert Jan Oelderik zijn opgestapt bij NDC Media, uitgever van het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. De nieuwe eigenaren willen de nadruk leggen op het behoud van de dagbladen, aldus de Leeuwarder Courant.

Er komt een 4-koppige interimdirectie met de hoofdredacteuren Snijder van de Leeuwarder Courant en Sijpersma van het Dagblad van het Noorden. Berichten dat er onenigheid zou zijn over de digitale koers, spreekt Oelderik tegen. “Ik heb in een ander consortium ook geboden op NDC mediagroep. Dat een nieuwe aandeelhouder en ikzelf na closing van de transactie overleggen over hoe we gezamenlijk al-dan-niet verdergaan is ook zonder die omstandigheid logisch.”

In 2011 werd Gert Jan Oelderik (1965) tot algemeen directeur benoemd. Die heeft gedeeltelijk een ICT achtergrond. Hij was ooit hoofdredacteur voor MacWorld bij IDG en kwam vervolgens bij Apple Benelux terecht. Daarna was hij geruime tijd directeur-uitgever bij NRC Media. Bij NRC zocht hij naar middelen om te verdienen met publicaties op internet en andere digitale media. Oelderik heeft zijn LinkedIn profiel nog niet aangepast.

Hans Voorn was commercieel directeur en had opdracht de sales en e-commerce activiteiten verder te laten groeien. Hij was in 2008 door DutchCowboys.nl geselecteerd als de nummer 1 e-commerce man en was drie jaar lang Managing Director van het aan De Telegraaf verkochte Jaap.nl.

NDC Media werd begin deze maand overgenomen door een consortium van de ING-bank en twee stichtingen, Je Maintiendreai en FB Oranjewoud. De uitgever stond sinds vorig jaar in de etalage, omdat moederbedrijf NDC/VBK met een schuld van 180 miljoen euro kampte.

 

Deel dit bericht

2 Reacties

Gert

De waarheid ligt iets genuanceerder. Wat we hier niet lezen is dat Oelderink zelf ook geprobeerd heeft om groot-aandeelhouder te worden van NDC Mediagroep. Nu dat niet doorgaat is het tamelijk vanzelfsprekend dat hij plaats maakt voor een andere directie.

Karel Kolb

Het juk afgeworpen, de handen vrij, ruim baan voor http://www.noordz.nl !

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond