Deel dit artikel
-

Omzet fonQ naar 103 miljoen euro

Met meer dan 1,7 miljoen verkochte producten heeft de online woonwinkel fonQ afgelopen jaar meer dan 103 miljoen aan omzet gegenereerd.

Er werd 400 procent meer gezocht naar bureaus en bureaustoelen en het aantal bezoekers groeide snel. De eerste maanden in het boekjaar steeg het verkeer naar het platform met meer dan 70 procent.

Deze cijfers normaliseerden echter weer richting de zomer.

De stijging in vraag was volgens het bedrijf een behoorlijke operationele uitdaging. Collega’s van verschillende afdelingen hebben in het magazijn geholpen om de pakketjes op tijd bij de klanten te krijgen.

De NPS steeg in het laatste half jaar niettemin van 47 naar 57.

fonQ wil zich de komende tijd meer richten op de inzet van foto’s en reviews van klanten als toevoeging op de productpagina. Naast user generated contentm is er ook een tool aan het platform toegevoegd waarmee klanten een zogeheten moodboard kunnen maken door verschillende producten in een woonkamer te plaatsen. fonQ implementeert deze tool als eerste woonwebshop in Nederland.

Daarnaast staat er aankomend jaar onder andere op de planning om in de logistiek stappen te gaan maken om grote pakketten efficiënter, en daarmee duurzamer, te versturen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond