Deel dit artikel
-

Omzet Lectric Groep groeit 26 procent

“We hebben het dieptepunt van de crisis achter ons”. Sjoerd Keijser verwerkte vorig voorjaar met zijn Lectric Groep een dip, maar sluit 2009 af met een omzet van rond de 17 miljoen euro en een winsttoename van 40 procent.

Bedrijvengroep Lectric Groep kijkt positief terug op een jaar waarvan het verloop aan het begin geenszins vaststond. De economische crisis ontvouwde zich wereldwijd, waardoor bedrijven en consumenten de hand op de knip begonnen te houden.

De impact hiervan op Lectric Groep lijkt, achteraf gezien, van korte duur te zijn geweest. Directeur Sjoerd Keijser: “De klap was vooral te merken bij de onderdelen die zich bezig houden met advies, ontwikkeling en bouw. Dat zijn NR6 en Colours. Daar merkten we de tegenwind vooral in het tweede kwartaal. Bedrijven voor wie internet tot de kernactiviteiten behoort, stelden projecten uit of af. In het derde en vierde kwartaal merkten we dat het weer serieus aantrok”.

De accountant is nu bezig met het samenstellen van de cijfers over 2009. Toch heeft Keijser al een goed idee van het resultaat. “De omzet komt uit rond de 17 miljoen euro. Dat is toename van 26 procent. Een grootste deel daarvan is autonome groei“.

Vooral de online marketingactiviteiten van de bedrijvengroep boekten uitzonderlijke goede cijfers. “De resultaten bij Search Result en Yourzine zijn werkelijk omhoog gespoten. Search Result boekte een groei van 30 procent, Yourzine 25 procent.

De Lectric Groep bestaat nu uit 8 ondernemingen, ieder met een eigen specialiteit. Die onderdelen functioneren zelfstandig, vrijwel los van Lectric Groep.

Keijser over 2010: “Komend jaar richten mijn compagnon Jan-Hein Schouten en ik ons vooral op het uitvullen van de organisatie, zodat de onderdelen zelfstandig verder blijven groeien”.

Met zijn dochters NR6 & Colours bevindt Lectric zich in de markt met concurrenten als Mirabeau en LBi Lost Boys.

Van Mirabeau werd gisteren bekend dat het 2009 zonder omzetgroei wel winstgevend afsloot. Directeur Adjan Kodde verwacht in 2010 weer behoorlijke groeicijfers te zullen noteren.

LBi presenteert ‘s ochtends op donderdag 25 februari zijn resultaten over het vierde kwartaal van 2009 en, daarmee, over heel 2009.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond