Deel dit artikel
-

Omzet LinkedIn: 35 cent per lid

In zijn eerste publieke financiële kwartaalverslag rapporteert LinkedIn aantrekkelijke cijfers voor beleggers. De omzet verdubbelde ruim en alle drie de bronnen van inkomsten tonen degelijke groei.

De zakelijke profielensite LinkedIn boekte in de drie maanden tot juli een omzet van 121 miljoen dollar, wat gelijk staat aan een stijging van 120 procent ten opzichte van vorig jaar. De nettowinst bleef vrijwel gelijk op 4,5 miljoen dollar over het kwartaal.

Uit het kwartaalverslag komt naar voren dat LinkedIn exact 1,04 dollar omzet draait per ingeschreven lid per kwartaal. Per maand komt dat neer op 35 dollarcent. Skype boekte ondanks zijn grote bereik jarenlang evenveel omzet per klant per maand. Enkel de toevoeging van nieuwe commerciële diensten gaf daar een impuls aan.

Eind juni had LinkedIn 115,8 miljoen geregistreerde leden in zijn gebruikersbestand, een groei van 61 procent ten opzichte van vorig jaar.

De omzet is afkomstig uit drie activiteiten:

  • Hiring Solutions – 58,6 miljoen dollar, toename van 170 procent
  • Marketing Solutions – 38,6 miljoen dollar, een stijging van 111 procent
  • Premium Subscriptions – 23,9 miljoen dollar, een plus van 60 procent

Topman Jeff Weiner (foto) verwacht voor de rest van het jaar dat de omzet in de komende kwartalen niet wezenlijk zal afwijken van de nu gerapporteerde 120 miljoen dollar. Voor het hele jaar verwacht het bedrijf een verkooptotaal van tussen de 475 en 485 miljoen dollar en een bedrijfsresultaat van tussen de 65 en 70 miljoen dollar.

LinkedIn meldt verder dat 30.000 ontwikkelaars zich hebben geregistreerd om met de API’s van de profielensite eigen diensten en applicaties te mogen bouwen.

Foto: Joi Ito (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

BMC Internet Marketing

Goed om te zien dat LinkedIn haar piece of the pie weet te cashen. Online Media bestedingen zijn enorm toegenomen de laatste jaren en wij zien LinkedIn als een waardevol Social Media Network om te targeten op de zakelijke doelgroep.
Mogen we concluderen dat met een gelijkblijvende winst en een omzetstijging van maar liefst 120% LinkedIn met name heeft geïnvesteerd?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond