Deel dit artikel
-

Omzet online dierenwinkel Zooplus: 250 miljoen

De Europees werkende dierenwinkel Zooplus verkocht in het eerste halfjaar voor 250 miljoen euro aan voeding en accessoires voor huisdieren. De directie stelt de verwachting voor de rest van het jaar met zes procent naar boven bij.

Uitgeverij Burda profiteert van zijn besluit om in technologie, e-commerce en advertising te investeren. Zijn participatie in Zooplus groeide afgelopen kwartaal met een kleine dertig procent en schrijft weer zwarte cijfers onder de streep.

De dierenwinkel houdt de groei die eind vorig jaar werd ingezet vast. In het eerste en tweede kwartaal stegen de verkoopcijfers met gemiddeld 29 procent, tot 257 miljoen euro.

Zooplus is actief in 24 Europese landen. Het heeft achtduizend producten op voorraad. Om de klantenbinding te bevorderen heeft de winkel ook een community waar eigenaren van huisdieren met elkaar kunnen praten en foto’s uitwisselen. Iets meer dan duizend Nederlandse huisdieren hebben hier een profielpagina.

Het bedrijf is op de beurs 315 miljoen euro waard. De Europese markt voor huisdierbenodigdheden wordt geschat op 23 miljard euro per jaar. Zooplus verwacht dat het in 2014 een omzet van 530 miljoen euro zal draaien, zes procent meer dan eerder werd berekend.

Foto: Raneko (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond