Deel dit artikel
-

On­der­zoek vast-draad­loos snel in­ter­net voor in­wo­ners en be­drij­ven Heu­vel­land­schap af­ge­rond

Een betere en snellere internetverbinding voor afgelegen buitengebieden in het Limburgse heuvelland is mogelijk door gebruik te maken van een zogenaamd vast-draadloos-netwerk. Dat is de conclusie van een onderzoek door Greenet in opdracht van de Provincie Limburg en de Lijn-50 gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals.

Deze week werd bij MergellandEi in Eckelrade het onderzoek feestelijk afgesloten.

Voor Zuid-Limburg is gezocht naar mogelijkheden om de witte gebieden aan te sluiten op sneller internet. Gezien het heuvelachtige en uitgestrekte gebied bleek dit een uitdaging te zijn. Vandaar dat er gekozen is om een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren met een draadloze verbinding.

Voor de uitvoering van het onderzoek is gezocht naar de geografisch moeilijk bereikbare locaties en hoe deze bereikbaar te maken met behulp van een draadloze verbinding. Hiervoor moest een ge-schikte locatie worden gevonden voor een antenne-opstelpunt. Het doel is zoveel mogelijk adressen te bereiken die geen of slechte internetverbinding hebben. Geïnteresseerden konden zich aanmelden voor gratis deelname aan dit onderzoek.

De proef is in 2018 uitgevoerd door apparatuur te installeren aan de reeds bestaande zendmast in Eys (gemeente Gulpen-Wittem). Vanaf die mast heeft de firma Greenet een glasvezel verbinding we-ten te maken met haar netwerk en kan daarmee het draadloze internet naar de eindgebruiker realiseren. Deelnemers, gelegen binnen een straal van circa 10km, zijn met een buitenontvanger aangesloten op het netwerk en kunnen zo gebruik maken van een breedbandverbinding.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond