Deel dit artikel
-

Online media man en vrouw van 2010 bekend gemaakt

Claire Boonstra en Gijsbregt Brouwer zijn tot online media vrouw en man van het jaar verkozen. Ze ontvingen beiden de zogeheten AdWard-prijs.

De prijsuitreiking vond gisteren plaats in Pakhuis De Zwijger te Amsterdam (foto’s). De winnaars zijn door de vakjury gekozen uit de drie mannelijke en drie vrouwelijke finalisten met de meeste publieksstemmen. Er zijn dit jaar 7.212 stemmen uitgebracht.

De jury koos voor Boonstra vanwege haar inspanningen voor haar startup Layar. Het bedrijf is net anderhalf jaar oud en staat internationaal al duidelijk op de kaart vanwege zijn ontwikkeling van augmented reality. Vorige maand ontving het bedrijf in de tweede financieringsronde een kapitaalinjectie van 10 miljoen euro.

Brouwer ontving de prijs vanwege zijn inspanningen op de sportwereld bekend te maken met online media en marketing. Eind mei lanceerde de Rotterdammer de site Sport28.nl, een blog dat een platformfunctie moet vervullen voor de Nederlandse sportindustrie.

De Adwards zijn een initiatief van Online Marketing Group en IAB en met steun van RTL Nederland.

De jury bestaat uit Joost Phoelich (IAB, juryvoorzitter), Marjolijn Kamphuis (Dutchcowgirls, OKGO.nl, Online media vrouw 2009), Mathys van Abbe (Mobypicture, Online media man 2009), Rebecca Rijnders (Emerce), Matthijs van den Broek (Marketingfacts) en Edwin Basten (Online Marketing Group).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond