Deel dit artikel
-

“Op tijd en binnen budget!”

"Mirabeau levert nieuwe website Consumentenbond op tijd en binnen budget", zo luidde de boodschap voor de pers. Beter nog, ze maken winst.

Webburea Mirabeau is anderhalf jaar geleden opgericht door voormalige werknemers van Netcast, dat toen werd overgenomen door LostBoys. Het maakte in het eerste jaar van zijn bestaan ondermeer sites voor Funda.nl en de Consumentenbond. En nu winst. "We hebben een winstpercentage van 17,5 procent", zegt Adjan Kodde, een van de oprichters van het bureau. "De doelstelling voor dit jaar is om veertig procent te groeien in omzet en winst. Het eerste kwartaal lag de omzet al op meer dan vijftig procent van de totale omzet van vorig jaar, dat gaat dus de goede kant op."

Veel webbureaus die het nu moeilijk hebben zijn "met name aan de voorkant bezig geweest en heel weinig aan de achterkant", zegt Kodde. Ook hebben ze te weinig geïnvesteerd in de eigen organisatie, stelt hij. "Er zijn heel veel kosten gemaakt, de markt is uit het oog verloren en er is niet meer geïnvesteerd om de kennis op niveau te houden."

Hoewel Mirabeau zich positioneert als een "full service bureau" waarin evenveel aandacht is voor creatie als voor techniek, ligt in de praktijk toch op het laatste de nadruk. Van de twintig medewerkers houdt tweederde zich bezig met de techniek. De scope van de projecten verandert, zegt Kodde. "De it-component wordt zwaarder. Dat zien we ook terug in pitches, daarin komen we nu voornamelijk it-bedrijven tegen."

Op welk vlak delven jullie nog het onderspit in pitches?

"We worden soms beoordeeld als te jong of te klein. Vorig jaar ben ik vier maanden bezig geweest om een groot project binnen te halen. Het bedrijf vond het echter van een dermate strategische waarde dat ze een gevestigder bedrijf wilden inhuren. Bij een ander geval ontstond de angst dat we te klein waren om nog een project voor het bedrijf erbij te gaan doen."

Webbureaus zijn veranderd, geldt dat ook voor klanten?

"We merken dat klanten steeds eerder met de projecten betrokken raken en we houden daar rekening mee. Er zijn weinig bedrijven meer bereid de hele strategie omver te gooien omdat er toevallig internet is. Nee, internet moet aansluiten bij de bestaande techniek en passen in de strategie die ze jaren geleden bedacht hebben."

Deel dit bericht

8 Reacties

cyberyo

Het lijkt wel alsof alle goede kennis & kunde van Lost Boys naar die Mirabeau jongens is gemoved.

joris

Kan iemand mij vertellen wie die Funda site nu maakt. Macaw gebruikt ze ook altijd als referentie en Mirabeau nu ook weer? Hoe zit het?

Rens Felboer

Ok. Even naar analogie van dit bericht een sprong naar het tijdschrift AutoVisie. BMW levert auto af in de juiste kleur en de klant is er zelfs mee naar huis gereden!

jan

Joris, als je in de code van Funda kijkt zie je daar inderdaad Mirabeau staan als partij die realisatie heeft gedaan.

Fred van Liempt

Een bedrijf dat op tijd levert en binnen het afgesproken budget! Zijn we dan zover gezonken dat dit al nieuwswaarde heeft?

Marcel

Niet alleen Macaw en Mirabeau claimen Funda als klant, ook Razorfish?!

Job Franken

Beste Joris en Jan, Zowel Macaw als Mirabeau werken voor Funda. Onze collega's van Mirabeau hebben de Funda.nl site ontwikkeld. Macaw heeft voor Funda de makelaarsportal ontwikkeld. Dit is een applicatie waarmee Funda als Application Service Provider optreedt richting makelaars. Via een abonnement kan de makelaar een eigen website krijgen via Funda. Op deze site wordt het actuele woningaanbod getoond van de betreffende makelaar. Tevens wordt op basis van webservices informatie getoond over de buurt waarin het geselecteerde woonobject zich bevindt. Ik hoop de onduidelijkheid zo weggenomen te hebben.

Fred van Liempt

…overigens: Volgens mij wordt een deel van de "negatieve" reacties gevoed door de ronduit beroerde kop boven het artikel. Het is mij al opgevallen dat dit vaker gebeurt bij Emerce, een "veelbelovende" kop boven een artikel die de lading niet of maar deels dekt. Volgens mijn bescheiden mening zou Emerce op dit punt eens kritisch in de spiegel moeten kijken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond