Deel dit artikel
-

Opmerkingen

Wie een andere mening dan de vakbroeders heeft kan die op de site meteen duidelijk maken. Op elk Emerce-artikel, in print of online, kan gereageerd worden via www.emerce.nl. Hieronder een samenvatting van de opmerkelijkste bijdragen van de afgelopen maand.

Change the Script

Het nieuws dat internetbureau Change the Script in moeilijkheden verkeerde, en inmiddels het faillisement heeft aangevraagd (en gekregen), riep nogal wat emotionele reacties op bij de lezers. Het bracht de crisis voor velen een stuk dichterbij.

'Bart te Riele' wordt er bijna wanhopig van:

"Met dit soort dingen ben ik het cynisme voorbij. Het is klote voor de mensen, het is klote voor de hele branche. Dit is geen shake-out meer, maar een veldslag waarbij teveel goede bedrijven (en mensen!) sneuvelen."

'Serge Steijn' vindt dat het bedrijf open gehouden moet worden:

"Mocht Publicis beslissen om CTS te ontmantelen, dan vind ik dat een groot brevet van onvermogen. (?) Het is niet voor niks dat zulke grote en mooie opdrachtgvers voor zo'n bedrijf hebben gekozen. Toon Branbergen's visie om IT/ marketing en communicatie te integreren getuigt van een groot strategisch inzicht. (?) Ik hoop dat men inziet dat naar binnen lopen en de boel sluiten als het al uit de hand is gelopen niet zo bijster knap is. Het goede behouden en over een golf heen kunnen kijken is veel knapper."

'Sander Kessels' denkt dat het anders had gekund:

"Ik denk dat als CTS dat kleine gezellige clubje aan de Singel was gebleven, ze dit niet zo snel was overkomen. Maar ja, dat is achteraf makkelijk gezegd."

Maar 'Janneke' is keihard:

"Wat een gewauwel allemaal zeg. Inspirerende leiding en fantastische mensen, wat zegt het allemaal. Niets. De markt heeft gesproken: CTS blijkt niet in staat tot gezonde bedrijfsvoering. Sluiten die hap."

Reddion in problemen

Net van de schrik van CTS bekomen kwam het volgende slechte nieuws. Reddion, het oude Advalue, zit ook al in geldnood.

'Stijn' probeert niet te lachen, hij herinnert zich het optimisme van slechts een maand daarvoor:

"Een maand geleden stond er nog een stoere foto van Alex Stil in de Quote. Het artikel ging over dotcom bedrijven die wel succesvol zijn. Laat me niet lachen?

'Pim Hutjens' leeft met ze mee:

"Met pijn in het hart las ik dit bericht. (?) Ik was zelf in de veronderstelling dat Reddion een dermate sterke marktpositie had dat er daar wel geld verdiend moest kunnen worden. Als zij het al niet kunnen wie dan wel?"

'Pieter' daarentegen is hard in zijn oordeel:

"Een goede vriend van mij is bij Advalue geweest om met zijn bedrijf een campagne te beginnen. De mensen daar waren echter zo arrogant dat hij de indruk had dat zij de klant waren i.p.v. andersom. Met zo'n instelling kun je het in welke economie dan ook vergeten."

Volgens 'Ki' is er iets heel anders aan de hand. Het is de schuld van Emerce!

"Leuk, om te zien wat voor macht de media anno 2001 in handen heeft. Jammer zijn de PR consequenties van het bedrijf in kwestie. Het is wel erg makkelijk van Emerce om Reddion negatief te belichten op basis van een 'anonieme bron'."

'René Scholte' ziet een verband:

"Het gaat niet om Reddion. Het hele Newconomy netwerk valt straks om, goede leerschool voor anderen. Twining staat ook in de uitverkoop, als de staat er 50 miljoen voor krijgt zijn ze al blij. Wanneer komt er eens een VC die verder kijkt dan dat de portemonnee op dat moment dik is?"

Bioscoopkaartje

Naast dreigende sluitingen is er gelukkig ook nog steeds sprake van pogingen tot vernieuwing. Zoals niet meer in de rij hoeven te staan omdat je zelf je bioscoopkaartje hebt geprint. De meningen zijn echter verdeeld:

'Stefan van Happen' ziet voordelen en nadelen:

"Leuke oplossing en er zijn inderdaad voldoende voordelen om bioskoopkaartjes zelf uit te printen met bv. een unieke barcode. Maar helaas heeft een groot deel van de jeugdige bioscoopbezoekers waarschijnlijk geen credit-card en daarnaast is de vraag of zij bereid zijn dit via een credit-card te betalen."

'Sjoerd' vindt het maar niks:

"Dit is weer een typisch voorbeeld van iets leuks bedenken maar niet logisch over de functionaliteit nadenken. Kaartjes uitprinten? Barcode van WAP telefoon aflezen? Onzin, het kan toch veel gemakkelijker? Ten eerste heeft niet iedereen een printer of WAP telefoon tot zijn beschikking maar bijvoorbeeld wel een normale GSM. Wanneer ik dus online mijn kaartje heb gekocht krijg ik gewoon een SMS-je met daarin mijn reserveringsnummer. Op vertoon van mijn SMS bericht kan ik dan gewoon naar binnen."

'Mike' houdt het praktisch:

Leuk voor als je geen printer hebt? Sterk staaltje denkwerk jongens!

'O. Bloemendaal' heeft daar de oplossing voor:

"Mail je bon naar een bekende die wel een printer heeft."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond