Deel dit artikel
-

Opnieuw verlies voor Fitbit, sombere vooruitzichten GoPro

Fitbit, de maker van fitnessproducten, meldt beter dan verwachte kwartaalcijfers, al staat er weer een verlies in de boeken van 113 miljoen dollar.

Het lijkt er echter op dat de vraag naar de nieuwste producten weer wat toeneemt. De omzet van 393 miljoen dollar kwam van 3,6 miljoen verkochte fitnessapparaten, 7 procent meer dan in het tweede kwartaal. De omzet had zelfs nog wat hoger kunnen uitvallen, maar Fitbit verloor 8 miljoen dollar door het bankroet van zijn grootste distributeur.

Het Californische bedrijf heeft de laatste tijd veel marktaandeel verloren aan Apple, die met zijn Apple Watch de markt voor slimme horloges naar zich heeft toegetrokken.

Vanavond werden ook de cijfers bekend van hardwarefabrikant GoPro, bekend van actiecamera’s en drones. De omzet ging flink omhoog naar 329 miljoen dollar, maar het waren vooral de sombere vooruitzichten voor het vierde kwartaal die ervoor zorgden dat het aandeel nabeurs 12 procent inleverde. Analisten hadden gehoopt op een half miljard dollar omzet, GoPro kon er niet meer van maken dan 470 miljoen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond