Deel dit artikel
-

‘Opvolger Google Nexus pas in 2015’

Er komt dit najaar geen Google hardware meer onder de noemer Nexus. Het softwarebedrijf zet een punt achter de ontwikkeling van eigen tablets en smartphones. Vanaf februari 2015 kunnen derden Google-smartphones op de markt brengen op basis van een licentie.

Onder de noemer Android Silver gaat Google licenties verstrekken aan zogenoemde OEM-fabrikanten, zo melden bronnen die vertrouwd zijn met de plannen. Die moeten zich dan wel houden aan de specificaties van Google. Zo mag er geen softwareschil komen rond Android.

Voordeel van het nieuwe licentieprogramma is dat er een groter aanbod van toestellen komt, nadeel is dat Google nu volledig afhankelijk is van de welwillendheid van fabrikanten.

Tot nu toe bracht Nexus ieder najaar een nieuwe Nexus-smartphone op de markt, maar een Nexus 6 zit er nu niet meer in. Wel wordt nog een Nexus 8 inch tablet verwacht, maar die was reeds in ontwikkeling. Een nieuwe update voor Android (4.4.3), die eind deze maand wordt verwacht, biedt reeds ondersteuning voor dit product. Nexus 8 wordt vermoedelijk gelanceerd op het jaarlijkse Google I/O congres. Dan ook worden details over Android Silver verwacht.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond