Deel dit artikel
-

Orange: niet in gesprek met KPN

Het Franse Orange is niet in gesprek met KPN voor een overname. Dat meldde financieel directeur Ramon Fernandez van Orange dinsdag in een toelichting op de kwartaalcijfers. Orange wordt genoemd als een van de bedrijven die interesse zouden hebben in het Nederlandse telecombedrijf.

Orange slaagde er eerder niet in om de telecomtak van Bouygues over te nemen. Daarom wordt nu naar alternatieven gezocht.

Orange is niet actief op de Nederlandse markt. Wel op de Belgische. Het is grootaandeelhouder van Mobistar, dat zijn naam binnenkort verandert in Orange.

De totale omzet van de onderneming steeg met 0,6 procent tot 10 miljard euro. Het bedrijfsresultaat kwam daarbij uit op 2,6 miljard euro.

Deel dit bericht

2 Reacties

Edwin Landzaad

(EUR / USD) 1,1321
Als de euro stijgt, is dat mooi voor KPN nettowinst,
blijven de investeringen ook op niveau, bullshit over lage euro voordelen voor export, wat hebben wij daaraan, we willen harde valuta zien en niet anders !
KPN wint steeds meer terrein op de Nederlandse televisiemarkt, ten koste van kabelaar Ziggo. Dat blijkt uit het meest recente kwartaalrapport van Telecompaper over de Nederlandse televisiemarkt. KPN profiteerde van een grote vraag naar televisie via glasvezel en DSL
Eelco Blok is CEO en Chairman van het Executive Committee van KPN en Commissaris bij Reggefiber Group ( glasvezel ) En mocht KPN op termijn niet door Orange worden overgenomen, zie ik eigenlijk nog meer kandidaat in Deutsche Telekom AG, hebben meer samenwerking momenteel met KPN en Hollanders en Duitsers liggen elkaar meer; ga maar uit van prijsje tussen 5 en 6 euro, als ze langer wachten mogelijk 7 euro, gezien de winstontwikkeling, niet teveel kijken naar omzetdaling bij een bedrijf, gaat om de winst !

Edwin Landzaad

Bij deze ook goede raad aan KPN en uitvoerende aandelen-brokers als BinckBank :
Communiceer professioneel naar belegger toe, want als je na AVA Algemene Vergadering Aandeelhouders KPN op 13 april 2016, hebt besloten de opbrengst van 1,2 miljard euro van verkoop onderdeel Base in jaar 2015, ten goede te laten komen aan aandeelhouders KPN, door middel van cash-superdividend van 0,28 euro per aandeel, dan mogen ze duidelijk informeren wie daarvoor in aanmerking komen, dat doe je tenslotte ook bij registratie voor betalingen gewoon -, interim -, jaar – , en slot – dividend; zijn betalingen vervolgens zeker gesteld, kan belegger vervolgens besluiten aandeel van de hand te doen om risico’s van latere koersdaling te voorkomen; super-dividend uitbetalingsdatum zou medio juni moeten plaatsvinden, echter geen enkele partij weet te vertellen wat de voorwaarden zijn voor het recht op super-dividend; je komt het steeds meer tegen laatste jaren dat partijen totaal geen info kennen over relevante zaken, heel triest voor klantenbinding !

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond