Deel dit artikel
-

Outfittery breidt uit naar Scandinavië

Kledingwinkel Outfittery breidt zijn personal shopping-dienst uit naar Denemarken en Zweden. Dat zijn na Nederland de volgende Europese landen waar de Duitse onderneming zijn vleugels uitslaat.

Met een zak geld van dertien miljoen euro zet Outfittery de volgende stappen in zijn buitenlandse expansie. Het bedrijf probeert een ander dan gebruikelijk e-commercemodel populair te maken en heeft daar schaalgrootte voor nodig.

Reguliere webwinkels tonen producten en laten het vervolg zoek- en bestelproces helemaal in handen van de klant. De Duitsers profileren zich echter als personal shopping-dienst en geven alle bezoekers een persoonlijke assistent. Deze brengt persoonlijke wensen in kaart en stuurt dozen met outfits op.

Outfittery richt zich enkel op de groep mannen die doorgaans zo min mogelijk tijd besteedt aan het zoeken van passende kledingsets. Naarmate iemand meer bestelt bij het bedrijf ontstaat een uitgebreider profiel, op basis waarvan de kledingadviezen worden gegeven.

In Denemarken en Zweden zoekt het bedrijf niet naar filiaalmanagers. In Nederland zijn ze operationeel sinds eind maart. Een Nederlandse concurrent is The Cloakroom.

Foto: greybeard39 (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Jeroen

helaas een stiekem bedrijf die je met hoge kosten laat zitten!
oplichten noemen ze dat.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond