Deel dit artikel
-

Overname TikTok lijkt nu echt van de baan

De overname van de Amerikaanse activiteiten van TikTok door Oracle en Walmart lijkt grotendeels van de baan. Volgens The Wall Street Journal wil de regering Biden eerst het totale beleid van de regering Trump ten aanzien van China evalueren. Dat kan nog maanden duren.

Trump wilde TikTok in de VS verbieden omdat hij vreesde dat persoonsgegevens zouden worden doorgespeeld aan de Chinese autoriteiten. Het bedrijf heeft immers een Chinese moeder.

Het verbod kon worden voorkomen als de Amerikaanse activiteiten in andere handen kwamen. Daarom schoof eerst Microsoft en later ook Oracle aan de onderhandelingstafel. Microsoft haakte echter al gauw af.

TikTok boekte daarna diverse successen in de rechtszaal, waardoor het Witte Huis geen verbod kon opleggen. Daarnaast maakte China bezwaar tegen de verkoop.

De onderhandelingen met Oracle en Walmart schoten intussen ook niet op, ondanks een persbericht waarin de overeenkomst al min of meer definitief leek.

Moederbedrijf ByteDance zou met de Amerikaanse toezichthouder voor buitenlandse investeringen CFIUS hebben gesproken over het beheren van de data van TikTok-gebruikers door een vertrouwde derde partij.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond